Новини или Novini – картината на печата за 19 август

4503
Новини или Novini – картината на печата за 19 август
Снимка: iStock/Guliver

Какво ли да ви омайваме – ако досега не сте разбрали кой вестник какво може да ви предложи като картина на родната и световната действителност, значи имате спешна нужда да се образовате! Направете го в следващите редове, ползвайки сивото вещество в главата си.

Вестник "Сега"

Още 4 месеца отлагане на прословутата вече наредба за касовите апарати – централна новина във вестника. И причината е, че на държавата най-после ѝ увря главата, че трябва повече време за изработка на необходимия софтуер. Например, до 31 март 2020 г. се удължава и срокът за електронните магазини. Причината е в "огромното разнообразие на използваните софтуери и технически предизвикателства за осъществяване на връзка с фискалните устройства", пише в мотивите на предложените поправки на Наредба 18.

Вестник "24 часа"

Тук има два големи акцента. Първият е, че и Красимир Каракачанов заяви, че Волен Сидеров сам се изключил от патриотичната коалиция. Това го разбра всеки с капка акъл още преди сума време, сега потвържденията са просто лятна куртоазия – дори гладът за властта няма как да преодолее всички раздори. А вторият акцент е колко ни е невероятен фискалният резерв – над 11 млрд. лева. Като е толкова добре, защо теглихме заеми за купуването на F-16?

Вестник "Труд"

Нищо ново и тук – пак централна тема са природозащитниците и АМ "Струма" при Кресненското дефиле и какво били казали на Брюксел – а именно, че биоразнообразието в Кресненския пролом е застрашено заради автомобилния трафик и той задължително трябва да бъде изнесен извън дефилето изцяло. За Блъсков такъв анализ, направен от екип, ръководен от Стоян Бешков от Националния природонаучен музей, не може да е релевантен, защото Бешков бил част от „зеления кръг”. Някак вече стана банално точно Блъсков да обяснява кои са рушителите на съвременна България, след като добре знаем кой е той и какво значи КТБ за него и неговите проекти!

Вестник "Монитор"

Вестникът се занимава с въпроса как да станеш държавен чиновник. Ще става като на матура – тест в три модула пред Института за публична администрация (ИПА) и трябва да изкараш 100 точки. Не пише само колко е максималният резултат, за да си съставим представа какво постижение е 100 точки. Защото ако е като стандартните тестове за интелигентност, то 100 си е от средна към слаба работа!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com