Новините: Най-важното за деня, 16 юли

3649
Новините: Най-важното за деня, 16 юли
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 юли.

ПУТИН КЪМ ТРЪМП: РУСИЯ НЕ СЕ Е НАМЕСВАЛА В АМЕРИКАНСКИТЕ ИЗБОРИ

Русия не се е намесвала в американския изборен процес и е готова да работи в рамките на съвместна група за кибербезопасност. Това заяви по време на пресконференция в Хелзинки руският президент Владимир Путин след срещата с американския си колега Доналд Тръмп, предадоха световните агенции. От своя страна Тръмп отбеляза, че отношенията между Русия и САЩ никога не са били толкова лоши, както сега, но ситуацията радикално ще се промени след тази историческа среща.

Изненадващо или не обаче, Тръмп произведе скандал - той не отговори директно дали вярва на всички американски разузнавателни служби, че Русия има намеса в президентските избори или на руския президент. "Не виждам защо трябва да е Русия", каза той. Американският държавен глава подчерта и, че вината за лошите отношение с Русия била на САЩ и сега "САЩ ще тръгнат напред заедно с Русия. Имаме шанса да направим големи неща". А Путин обяви, че е искал Тръмп да спечели, защото обещал да подобри отношенията на САЩ с Русия.

АФЕРАТА "МАНЕКЕНКАТА В БАРСЕЛОНА" НЕ СПИРА ДА ПРЕСЛЕДВА БОЙКО БОРИСОВ

Във Facebook се появи второ видео на инициативата "Да спрем разграбването на България", с което се продължава историята на манекенката Борислава Йовчева и предполагаемата ѝ връзка с премиера Бойко Борисов.

ТУРСКИ СЪД ОТНОВО СЕ СЕТИ ЗА НАШИ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ - ЗАРАДИ ИНЦИДЕНТ СЪС ЗАГИНАЛ

Нов обвинителен акт постъпи в Бургаския районен съд от Тежкия наказателен съд в Къркларели срещу бившия граничен полицай Михаил Цонков и тримата му колеги - Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков. Тримата продължават да са служители в системата на МВР. Обвинението на турския наказателен съд е за убийството на турски рибар преди 10 години.

БАБХ ЗА ACTUALNO.COM: АКО ИМА ВАКСИНАЦИЯ НА ЖИВОТНИ В ЯМБОЛСКО, ПОНЕ 2 ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН СЕКТОРЪТ

От Агенцията отговориха на въпроси на нашия екип по повод напрежението от последните дни във връзка с африканската чума по дребно-преживните животни.

ЗАПОЧНА ПЛАЩАНЕТО НА КОМПЕНСАЦИИ ЗА УМЪРТВЕНИ ЖИВОТНИ

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е започнала изплащането на обезщетенията на фермерите, чиито овце и кози бяха евтаназирани заради огнищата на чума по дребните преживни животни в селата Воден и Кости. Преведени са 304 817 лв.

ПРИБЛИЖЕН ДО ИВАНЧЕВА БИЗНЕСМЕН МОЖЕ ДА Я ПРАТИ В ЗАТВОРА?

Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за много близък до обвинената в получаване на подкуп бивша кметица на „Младост” Десислава Иванчева, ще свидетелства по делото срещу нея и заместничката ѝ Биляна Петрова.

НОВИ ОБВИНЕНИЯ В ЛЪЖИ КЪМ СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЗАРАДИ ПРИЕМА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

В опит за заблуда относно броя приети с хронични заболявания деца в детски градини в София обвини неправителствената организация Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система (НИККИОС).

СРЕЩАТА ПУТИН-ТРЪМП В ХЕЛЗИНКИ – ЕДИН СПЕКТАКЪЛ БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ

Някои американци ще изпитват сериозна тревога, когато президентът Доналд Тръмп се срещне с президента Владимир Путин на 16 юли: какво ще стане, ако те сключат сделка, която ще навреди на американските интереси? Какво би станало, ако Путин се окаже по-скоро наставник и координатор, отколкото чуждестранен колега, пита Леонид Бершидски в анализ за Агенция Bloomberg, цитиран от БГНЕС.

1,7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ГЛЕДАЛИ ФИНАЛА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

Заключителният мач от първенството на планетата по футбол е бил гледан от близо 1 700 000 телевизионни зрители по два от каналите на обществената телевизия - БНТ1 и БНТ HD, съобщават Националната телевизия.

КАРАЯНЧЕВА ЩЕ ПОСЕТИ БОСИЯ В ДОМА МУ

Отивам до дома на Николай Колев с твърдото съзнание да го убедя да прекрати стачката, защото за живота не може да има никакви пазарлъци. Това каза на брифинг председателят на парламента Цвета Караянчева след като стана ясно, че протестиращият Николай Колев-Босия няма да дойде за уговорената с нея среща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com