Новините: Най-важното за деня, 19 август

3950
Новините: Най-важното за деня, 19 август
Снимка: LNG Industry

България е договорила само един танкер втечнен газ с американската компания "Шиниър" в последния ден, в който беше валидна офертата, заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов на извънреден брифинг в министерството. "Днес успяхме да договорим слот за разтоварване на един танкер с втечнен газ в Турция и приехме офертата на "Шиниър" за доставка на кораб през октомври. За ноември и декември не можахме да намерим слотове, които да са на икономически изгодна цена. Затова "Шиниър" коригираха офертата за доставка на един танкер през октомври при същите условия" каза служебният министър Росен Христов.

Гръцкият интерконектор и зимното почистване са сред приоритетите на регионалния служебен министър

Завършването на гръцкия интерконектор и зимното почистване са сред приоритетите на регионалния служебен министър. Това обяви самият той по време на брифинг в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Министърът представи основните приоритетни политики за екипа му. „Първият, който беше изваден пред скоби Интерконекторната връзка България- Гърция. Имахме очакване, че тя ще бъде готова и няма да бъде във фокуса в тази си степен на нашата работа. Тя стана първи приоритет не само на МРРБ, а на няколко министерства“, каза Шишков. Той припомни създаването на кризисния щаб по темата.

ДБ с първи коментар след отказа на ПП: Желаем им успех

"Демократична България" излезе с официална позиция след отказа на "Продължаваме промяната" да се явят заедно на предстоящите избори на 2 октомври. От дясната коалиция уверяват, че вече са се съсредоточили върху предизборната кампания. "Най-важната ни задача да мотивираме всички демократично мислещи хора да излязат на 2 октомври и да дадат своя глас за свободното и неизменно европейско бъдеще на България", се казва в позицията на ДБ.

Никола Минчев: Гледаме към осигуряване на мнозинство с ДБ и БСП

Гледаме към осигуряване на мнозинство с "Демократична България" и БСП. Това каза пред БНР Никола Минчев от "Продължаваме промяната". "Дойде ли време за работа в 48-ото Народно събрание, ще работим заедно с "Демократична България". Важното е да имаме повече народни представители. Отделното ни явяване на изборите ще даде повече депутати. Гледаме към варианта, в който събираме поне 121 представители", каза Минчев. Той допълни, че "Продължаваме промяната" има желанието да управлява и първото място е ясната цел, както и че партията е анализирала грешките си по време на управлението.

Освободиха директора на ДФ "Земеделие"

 Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи изпълнителния директор Николай Каварджиклиев. Той бе назначен на поста на 2 март. Освободени са и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров, съобщи bTV. За изпълнителен директор е назначен Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Европрокурорите сами са си избрали "Раковски" 134 между няколко сгради

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени в сградата на столичната улица "Раковски" 134, в която дълги години се помещаваше централата на Съюза на демократичните сили. Сградата е избрана измежду няколко, предложени от Областната управа, уточни заместник - правосъдният министър Мария Павлова: “По данни на областната управа, към настоящия момент в тази сграда няма действащи договори за наем или такива, с които са предоставени части от нея за ползване на физически или юридически лица. Ние като координиращо звено сме уведомили ВСС за избора на европейските делегирани прокурори”.

Пътната полиция предприе нова мярка срещу нарушителите

Автомобили на МВР ще влизат в трафика, ще отклоняват проблемните водачи и ще ги санкционират на място, предава БНР. МВР започва да осъществява т. нар. линеен трафик. Това съобщиха от Пътна полиция Прочети повече Това ще се случва по два начина, като МВР внедрява в трафика автомобили, които са обозначени като полицейски, и такива, които са цивилни. Това обясниха от вътрешното министерство.

Actualno.com с етикет за рупор на руската пропаганда - как стана така?

Академично изследване за руската пропаганда в онлайн медиите в България, ръководено от научен екип, бе разпространено в медийното пространство на 18 август. Резултатите бяха публикувани и цитирани в немалко сайтове, и то сериозни. Проучването е на "Фондация за хуманитарни и социални изследвания". Може да го откриете тук. Посрещнахме с голяма изненада резултатите от проникновения научен анализ. Понеже се оказва, че нашият сайт Actualno.com е посочен като водещ инструмент на руската пропаганда. Ние, твърди се в академичното изследване, сме на пето място в "ТОП 5 медийни страници във Фейсбук, които най-често публикуват пропагандно съдържание". И сме попаднали в една незавидна компания - с informiran.net, pogled.info, epicenter.bg. Станало е така, защото, твърдят изследователите, на фейсбук страницата на Actualno.com, за периода 01.01.22. - 09.05.22 е имало 46 публикации, които представляват "проруска пропаганда". А на официалната фейсбук страница на Actualno.com се публикуват, логично, материали на Actualno.com.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com