НА ЖИВОВойната в Украйна

Новините: Най-важното за деня, 27 септември

1418

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 септември.

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД РЕШИ, ЧЕ ВСС ЩЕ ПРОДЪЛЖИ РАБОТА С ИЗТЕКЪЛ МАНДАТ

Днес (27 септември) Конституционният съд взе решение, че с изтичането на срока, за който са избрани, главният инспектор и инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) изпълняват своите функции до избиране от Народното събрание на техни наследници.

ТРИМА ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ ПАДАНЕ НА МЪЛНИЯ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Трима души загинаха при падане на мълния в центъра на София. Четвърти човек е транспортиран към "Пирогов". Той е в шоково състояние, съобщи БТВ.

СЕДМИЦА СЛЕД РЕМОНТА: ЗАПОЧВА НОВО ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Седем дни след като пуснаха движението по бул. „Цар Освободител“, се оказва, че ще се наложи жълтите павета отново да бъдат пренаредени. 

ШИШКОВ: БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СТРАТЕГИЯ И ОТ ОЩЕ 1230 КМ ПЪТИЩА

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по време на брифинг. Той представи анализ на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за състоянието на основните пътища в България, в това число автомагистралите и скоростните пътища. Той уточни, че 38% от магистралите са в изключително незадоволително проектантско и никакво строително решение. 

НЕ СЕ ОЧАКВА ДА НЯМА ГАЗ. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА РЕЖИМ НА ТОКА, УВЕРИ СЛУЖЕБНИЯТ ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР

Продължаваме да работим по диверсификация. Дори сега имаме търгове за втечнен газ, днес ще обявим и търг за тръбен газ. Нашите прогнози са за стабилни доставки. Това коментира в сутрешния блок на БНТ служебният министър на енергетиката Росен Христов.

МВНР С ПРИЗИВ ДА НЕ СЕ ПЪТУВА ДО РУСИЯ, А БЪЛГАРИТЕ ТАМ ДА ОБМИСЛЯТ НАПУСКАНЕ

Българските граждани да се въздържат от пътуване до Руската федерация във връзка с усложняващата се обстановка там. Това призоваха от Министерството на външните работи на Република България (МВнР).

РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ПУБЛИКУВАХА ПЪРВИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ Т.НАР. РЕФЕРЕНДУМИ В УКРАЙНА

Руските окупатори в Украйна публикуваха първите резултати от псевдореферендумите в Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск, с които се цели присъединяване на тези територии (не напълно окупирани от Москва) към Руската федерация.

АНАЛИЗ: РУСИЯ ЛЪЖЕ ЗА АКТИВНОСТТА НА Т.НАР. РЕФЕРЕНДУМИ, ЩЕ ПРИНУДИ УКРАИНЦИ ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ УКРАЙНА

Руските окупационни власти започнаха да обявяват, че резултатите от техните т.нар. референдуми за анексиране на украински територии са валидни. Те съобщиха това на 26 септември - ден преди предвиденото приключване на "гласуването", което е днес.

В РУСИЯ ПРИЗНАХА, ЧЕ ЧАСТИЧНАТА МОБИЛИЗАЦИЯ НЕ Е ЧАСТИЧНА, НО ВИНАТА НЕ БИЛА НА ПУТИН

Недоволството какво на практика се получава от „частичната мобилизация” в Русия заради войната в Украйна става все по-видимо и на по-високо ниво, при това публично. Само че вината се прехвърля към изпълнителите на заповедите, а не дали зад кулисите не се изискват различни неща от официално обявените. Това става ясно от данните в дневния доклад на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

АМЕРИКАНСКИ АНАЛИЗ: КАКВО ОЗНАЧАВАТ ЯДРЕНИТЕ ЗАПЛАХИ НА ПУТИН?

На 21 септември руският президент Владимир Путин, в речта си за частичната мобилизация в Русия, отправи предупреждения за ядрени оръжия и одобри незаконните „референдуми“ в окупираните от Русия украински региони, пише в свой анализ американското издание The Washington Post.

11 ДЕЦА И ШЕСТИМА ВЪЗРАСТНИ СА ЖЕРТВИТЕ НА НАПАДЕНИЕТО В РУСКИЯ ГРАД ИЖЕВСК (ВИДЕО)

 

Жертвите на стрелбата в училище в руския град Ижевск вече са 17 - 11 деца и шестима възрастни. Информацията беше потвърдена от властите на Удмуртия, в чиято столица беше извършено нападението. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Икономист: Трябва нов бюджет,...
Никола Стоянов: Сектор туризъм...
Кой има имен ден днес, 30 ноември...
Прокуратурата разследва имало...
Най-важното за деня, 29 ноември...
Пловдивски медици продадоха...
Прогноза за времето - 30 ноември...
Отиде си спортният журналист...
Пореден протест срещу връщането...
За защита на границата: МВР инвестира...
Клиентите на Kaufland могат да...
Времето утре - 30 ноември 2022...

Последни новини