НА ЖИВОВойната в Украйна

NYT: Партньорството между Путин и Ердоган дразни Запада

6089

Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган засилват мощно сътрудничеството си, пише The New York Times. Според колумниста Стивън Ерлангер това обстоятелство силно дразни Запада, тъй като отслабва „санкционната стена“ на западните страни, която те се борят да изградят около Русия.

„Някои се чудят каква е истинската лоялност на Ердоган отвъд личните му интереси. Няма съмнение, че в момента тази връзка (между Русия и Турция, бел. ред.) е взаимноизгодна. За Путин ползите включват продажба на енергия и оръжия, инвестиции и тесни връзки с членката на НАТО Турция, а именно Алиансът се опитва да изолира Русия и да помогне на Украйна да спечели войната".

Що се отнася до Ердоган, той печели, според Ерлангер, чрез руски парични инжекции в турската икономика, както и от евтините руски енергийни ресурси, възобновяването на туризма между двете страни, както и от големия руски експортен пазар.

„Взаимните предизвикателства сближиха двамата президенти повече от всякога. Те се срещнаха два пъти през последните три седмици“, подчертава изданието. А Ердоган използва срещите си с Путин и износа на зърно от Украйна преди президентските избори в Турция, допълва медията.

ОЩЕ: Западът може да тръгне към санкции и за Турция след срещата на Ердоган с Путин 

Носителка на "Пулицър: Путин иска тотално господство

Паралелите между путинова Русия и диктатурите в нацистка Германия и в Съветския съюз са факт, казва американската историчка Ан Апелбаум...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

НАТО ще засилва партньорството...
Коронавирусът по света: Тайван...
Китай: САЩ предизвикаха украинската...
НАТО: Северна Корея снабдява...
Турция осъди нападението над...
Иран привика украинския топ дипломат...
Японски ядрен реактор е спрян...
Жертвите при взрива в Пакистан...
Гръцкият премиер се срещна с японския...
Русия заплаши с "непредвидими...
Китайски кораби отново навлязоха...
Взрив в джамия в Пакистан уби богомолци...

Последни новини