Община Асеновград се отчете по проект за реновиране на площад в града

1134
Община Асеновград се отчете по проект за реновиране на площад в града
Снимка: Община Асеновград

На 16.01.2023 г. се проведе заключителна пресконференция по проект: „Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" в гр. Асеновград - I етап” №:BG16RFOP001-1.025-0006-C02, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

На събитието присъстваха инж. Стоян Димитров – Заместник-кмет на общината и Ръководител на проекта, екипа на проекта, представители на фирмите изпълнители, служители на община Асеновград и др.

Асеновградчани отбелязват 145 години свобода

Община Асеновград чества 145 години от освобождаването си от османско робство. Ето каква е програмата на събитието: 18.01.23 г. (сряд...

Инж. Димитров направи подробен отчет за изпълнението на всички проектни дейности, като акцентира върху основната - изпълнението на строително монтажните работи.

„Въпреки трудностите породени от нестабилната икономическа обстановка, високата инфлация и постоянно повишаващите се цени в строителството през последната година и половина, благодарение на съвместните усилията на изпълнителя, общинска администрация и ОПРР, успяхме да приключим проекта успешно. Обектът е изцяло завършен и въведен в експлоатация с Разрешение за ползване от 20.12.2022г. на РДНСК.“ – заяви инж. Димитров.

„Изцяло обновени със средства от програмата са голяма част от площадното пространство и нива II и III на площад „Академик Николай Хайтов”. Изгради се нова стоманобетонова плоча на ниво II. На същото ниво вече има постоянна открита сцена с обслужваща към нея сграда, които могат да се използват за организирани събития, представления и различни прояви. На ниво III се изградиха алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих с възможност за организиране на по-малки мероприятия. На площадното ниво се монтира часовник и се обособиха кътове за отдих. Всички нива са с изпълнени нови настилки, цялостно отводняване, ново осветление, красиво озеленяване с изцяло нова поливна система. За осигуряване достъпа на хората с увреждания до всички площадни пространства и сгради са изградени асансьор, платформа и рампи. Изградена е също така и модерна система за видеонаблюдение.

Инж. Димитров благодари на екипа на проекта и всички изпълнители допринесли със своята работа за успешната му реализация.

Нова акция за едрогабаритни отпадъци в Асеновград

Община Асеновград организира нова акция за събиране на непотребни за домакинствата мебели и други едрогабаритни отпадъци. Кампанията ще...

В заключение инж. Димитров заяви, че Община Асеновград ще работи усилено за осигуряване на финансиране за реализация и на етап втори от ремонта на централната зона, който обхваща терените пред хотел „Асеновец“, читалище „Родолюбие“ и продължението на пешеходната зона в двете посоки от обновените пространства. Така с осъществяването и на етап II ще се постигне цялостната завършена визия на центъра града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com