НА ЖИВОВойната в Украйна

Община Асеновград в готовност за снегопочистване

691

Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на снегопочистването. Всички машини, които ще осигуряват зимното поддържане, са в изправност. Проверката бе извършена от служители на община Асеновград и служители на РУ - Асеновград. Не са открити нередности. Техниката е изправна и изпълнителите притежават необходимите документи. Има сключени договори с фирмите - „КМД“, „ЕР - 2009“ и „Пътно почистване“.

Фирма „КМД“ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, включително кварталите „Горни Воден“ и „Долни Воден“, със следната техника: 5 броя автомобили за опесъчаване - комбинирани за опесъчаване и снегопочистване; 6 броя само за снегопочистване; 2 броя фадроми и 2 броя самосвали. „ЕР - 2009“ ще поддържа почистването на планинските райони, , със следната техника: 7 броя колесни тракотра, верижен трактор - 1 брой, фадрома - 1 брой, комбиниран багер - 1 брой, 2 броя товарни автомобили за опесъчаване. "Пътно почистване“ ще поддържа равнинните райони включително и пътят от квартал "Горни Воден" до манастира "Свети Свети Кирик и Юлита“ и пътя да манастира „Света Петка“ със следната техника: 2 броя колесни трактора, 3 броя товарни автомобила, снабдени с гребла, които се използват за снегопочистване и опесъчаване.

Осигурени са необходимото количество сол и пясък, като при необходимост общината има готовност за закупуването на допълнително. Тротоари, алеи, мостове и спирки ще бъдат почиствани от „КМД“. Всяка спирка ще бъде заредена с варели с инертни материали. Централна градска част ще бъде почиствана ръчно и машинно. Всички фирми са предупредени да поддържат пред търговските си обекти. А задължение на гражданите е да почистват снега пред домовете си.

Населените места в общината са приоритет на кметовете и кметските наместници, които са създали необходимата организация за почистването на пътната мрежа. Основните пътни артерии: Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово, се поддържат от Районна пътна служба.

Предвидени са достатъчно средства за почистване и поддържане на общинската пътна мрежа. Ако е необходимо ще се търсят допълнителни такива от Държавния бюджет. През изминалите години почистващите фирми са срещали трудност при снегопочистването и опесъчаването на тесните и стръмни улици поради множеството паркирани автомобили. В тази връзка, община Асеновград се обръща към гражданите с апел да не оставят колите си на улицата при такива метеорологични условия.

За първи път АПИ отдели зимното поддържане

За първи път Агенция „Пътна инфраструктура“ отдели зимното поддържане в самостоятелна поръчка. Досега винаги поръчките са в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Асеновград

По проект подменят уличното осветление...
Почистени са деретата в населените...
Пострадаха кучета на протестиращи...
100 проби вина се борят за I място...
Завод за ски в Асеновград ще строи...
Община Асеновград се отчете по...
Асеновградчани отбелязват 145...
Нова акция за едрогабаритни отпадъци...
Спасителят на богоявленския...
Напрежение в Асеновградско –...
Община Асеновград ще отбележи...
Община Асеновград обявява пореден...

Последни новини