Община Асеновград в готовност за снегопочистване

802
Община Асеновград в готовност за снегопочистване
Снимка: Община Асеновград

Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на снегопочистването. Всички машини, които ще осигуряват зимното поддържане, са в изправност. Проверката бе извършена от служители на община Асеновград и служители на РУ - Асеновград. Не са открити нередности. Техниката е изправна и изпълнителите притежават необходимите документи. Има сключени договори с фирмите - „КМД“, „ЕР - 2009“ и „Пътно почистване“.

Мартенският сняг изненада почистването на АМ Тракия (СНИМКИ)

Магистрала "Тракия" не е добре почистена от снега. Това констатира репортер на Actualno.com. Всъщност, почистване има, но на места. Ме...

Фирма „КМД“ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, включително кварталите „Горни Воден“ и „Долни Воден“, със следната техника: 5 броя автомобили за опесъчаване - комбинирани за опесъчаване и снегопочистване; 6 броя само за снегопочистване; 2 броя фадроми и 2 броя самосвали. „ЕР - 2009“ ще поддържа почистването на планинските райони, , със следната техника: 7 броя колесни тракотра, верижен трактор - 1 брой, фадрома - 1 брой, комбиниран багер - 1 брой, 2 броя товарни автомобили за опесъчаване. "Пътно почистване“ ще поддържа равнинните райони включително и пътят от квартал "Горни Воден" до манастира "Свети Свети Кирик и Юлита“ и пътя да манастира „Света Петка“ със следната техника: 2 броя колесни трактора, 3 броя товарни автомобила, снабдени с гребла, които се използват за снегопочистване и опесъчаване.

Осигурени са необходимото количество сол и пясък, като при необходимост общината има готовност за закупуването на допълнително. Тротоари, алеи, мостове и спирки ще бъдат почиствани от „КМД“. Всяка спирка ще бъде заредена с варели с инертни материали. Централна градска част ще бъде почиствана ръчно и машинно. Всички фирми са предупредени да поддържат пред търговските си обекти. А задължение на гражданите е да почистват снега пред домовете си.

Населените места в общината са приоритет на кметовете и кметските наместници, които са създали необходимата организация за почистването на пътната мрежа. Основните пътни артерии: Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово, се поддържат от Районна пътна служба.

За първи път АПИ отдели зимното поддържане

За първи път Агенция „Пътна инфраструктура“ отдели зимното поддържане в самостоятелна поръчка. Досега винаги поръчките са в...

Предвидени са достатъчно средства за почистване и поддържане на общинската пътна мрежа. Ако е необходимо ще се търсят допълнителни такива от Държавния бюджет. През изминалите години почистващите фирми са срещали трудност при снегопочистването и опесъчаването на тесните и стръмни улици поради множеството паркирани автомобили. В тази връзка, община Асеновград се обръща към гражданите с апел да не оставят колите си на улицата при такива метеорологични условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com