Община Елин Пелин осигурява топлина за модерните многофамилни жилища

2191
Община Елин Пелин осигурява топлина за модерните многофамилни жилища
Снимка: Община Елин Пелин

В навечерието на Коледните празници по инициатива на кмета на общината г-н Ивайло Симеонов, общинска администрация стартира БЕЗПЛАТНИ КАБИНЕТИ ЗА МОБИЛНИ КОНСУЛТАЦИИ за собственици на многофамилни жилищни сгради в общината.

За своевременно изготвяне на документацията на кандидатите – сдружения на собственици на многофамилни жилища, общината осигурява безплатни правни консултации по регистрация на сдруженията на собствениците. Старши юрисконсулт Любомир Венков ще участва в мобилните кабинети по населени места, като съвместно с експертите на отдел „Европейски политики, програми и проекти“ в общината ще подпомагат процеса в подготовката на кандидатите за включване в подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

За втори път, в село /гара/ Елин Пелин на 07 декември в 18:00 часа се проведе работна среща, с участието на г-жа Таня Китик - водещ консултант и експерт с дългогодишен опит в разработването и управлението на инвестиционни проекти. Експерт в недвижимите имоти /документация и сделки/ - г-жа Весела Василева от екипа на „Консултинг Бизнес Груп“ ЕООД, също беше на разположение с конкретни препоръки за кандидатите. Госпожа Китик предложи достъп на гражданите от община Елин Пелин до мобилно приложение – група за акценти и новини, свързани с кандидатстването по подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

На 30.11.2022 г. стартираха информационните дни за граждани по програмата, а експерти от отделите „Правно обслужване“ и „Общинска собственост“, се включват активно в подпомагането на процеса по изготвяне и оформяне на строителните документи във връзка с кандидатсването.

Съзнавайки динамиката в цените на горивата, заедно с характерните затруднения на многофамилните жилища да отопляват общите площи, както и модернизирането на визията на сградите по съвременните екологични стандарти, община Елин Пелин ще подпомогне активно всички кандидати по програмата.

Специална благодарност за успешното сътрудничество с кметството на с. /гара/ Елин Пелин, както и готовност да подкрепя гражданското общество и да съдейства за финансиране и подобряване на облика на населените места и домовете на гражданите в цялата община, изрази г-жа Райничка Николова, заместник-кмет с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“. От общинската администрация, представители на събитието, бяха експертите от отдел „Европейски политики, програми и проекти“ и „Правно обслужване“.

Обръщаме внимание на гражданите, че условията по мярката са изключително благоприятни, като финансират комплекс от мерки – подмяна на отоплителни тела и системи, въвеждане на енергийно ефективни решения, в това число осветление, в това число на общите части, ремонти на покривни пространства и разходи по енергийно обследване, саниране, подмяна на дограми. Община Елин Пелин ще подпомогне всяка инициатива в полза на по-топли, красиви и уютни домове за нашите съграждани.

КОНТАКТИ относно безплатни правни консултации за сдружения на собствениците на многофамилни жилища в община Елин Пелин:

Експерт по европейски проекти: Таня Китик - тел.: 0878 688 679, e-mail: kgbusinessc@gmail.com

Старши юрисконсулт: Любомир Венков - тел.: 0725 686 29 и 0879 532 843.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com