НА ЖИВОВойната в Украйна

Община Елин Пелин осигурява топлина за модерните многофамилни жилища

1471

В навечерието на Коледните празници по инициатива на кмета на общината г-н Ивайло Симеонов, общинска администрация стартира БЕЗПЛАТНИ КАБИНЕТИ ЗА МОБИЛНИ КОНСУЛТАЦИИ за собственици на многофамилни жилищни сгради в общината.

За своевременно изготвяне на документацията на кандидатите – сдружения на собственици на многофамилни жилища, общината осигурява безплатни правни консултации по регистрация на сдруженията на собствениците. Старши юрисконсулт Любомир Венков ще участва в мобилните кабинети по населени места, като съвместно с експертите на отдел „Европейски политики, програми и проекти“ в общината ще подпомагат процеса в подготовката на кандидатите за включване в подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

За втори път, в село /гара/ Елин Пелин на 07 декември в 18:00 часа се проведе работна среща, с участието на г-жа Таня Китик - водещ консултант и експерт с дългогодишен опит в разработването и управлението на инвестиционни проекти. Експерт в недвижимите имоти /документация и сделки/ - г-жа Весела Василева от екипа на „Консултинг Бизнес Груп“ ЕООД, също беше на разположение с конкретни препоръки за кандидатите. Госпожа Китик предложи достъп на гражданите от община Елин Пелин до мобилно приложение – група за акценти и новини, свързани с кандидатстването по подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

На 30.11.2022 г. стартираха информационните дни за граждани по програмата, а експерти от отделите „Правно обслужване“ и „Общинска собственост“, се включват активно в подпомагането на процеса по изготвяне и оформяне на строителните документи във връзка с кандидатсването.

Съзнавайки динамиката в цените на горивата, заедно с характерните затруднения на многофамилните жилища да отопляват общите площи, както и модернизирането на визията на сградите по съвременните екологични стандарти, община Елин Пелин ще подпомогне активно всички кандидати по програмата.

Специална благодарност за успешното сътрудничество с кметството на с. /гара/ Елин Пелин, както и готовност да подкрепя гражданското общество и да съдейства за финансиране и подобряване на облика на населените места и домовете на гражданите в цялата община, изрази г-жа Райничка Николова, заместник-кмет с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“. От общинската администрация, представители на събитието, бяха експертите от отдел „Европейски политики, програми и проекти“ и „Правно обслужване“.

Обръщаме внимание на гражданите, че условията по мярката са изключително благоприятни, като финансират комплекс от мерки – подмяна на отоплителни тела и системи, въвеждане на енергийно ефективни решения, в това число осветление, в това число на общите части, ремонти на покривни пространства и разходи по енергийно обследване, саниране, подмяна на дограми. Община Елин Пелин ще подпомогне всяка инициатива в полза на по-топли, красиви и уютни домове за нашите съграждани.

КОНТАКТИ относно безплатни правни консултации за сдружения на собствениците на многофамилни жилища в община Елин Пелин:

Експерт по европейски проекти: Таня Китик - тел.: 0878 688 679, e-mail: kgbusinessc@gmail.com

Старши юрисконсулт: Любомир Венков - тел.: 0725 686 29 и 0879 532 843.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от София

Работник чупи с чук жълтите павета,...
Вижте къде на 29.01.2023 г. ще...
Ще секат дървета до Народния театър,...
Вижте къде на 28.01.2023 г. ще...
Почти половината от икономиката...
140 снегорина са почиствали снега...
Вижте къде на 27.01.2023 г. ще...
Дрон ще следи качеството на въздуха...
Фандъкова: След четири години...
Наградиха най-добрите спортисти...
Улица в София ще носи името на емблематичния...
Елин Пелин ще отпразнува 63 години...

Последни новини