Община Казанлък е инвестирала над 4 млн. лв. в образование през тази година

942
Община Казанлък е инвестирала над 4 млн. лв. в образование през тази година
Снимка: Община Казанлък

Инвестирани 4 257 000 лв. в образователната сфера през тази година отчете кметът на Казанлък Галина Стоянова. Вложенията са осигурени от европейско, национално и местно финансиране.

289 000 лв. са вложени за ремонт на детските ясли в Казанлък. За тях беше обновено специализираното оборудване, закупени са 17 нови стерилизатори на обща стойност 46 000 лв. Създадени са нови класни стаи и занимални, усилено се работи по облагородяване на дворните пространства, след като сградите на образователната инфраструктура бяха основно ремонтирани през последните години. Изграждат се нови детски площадки, отговарящи на всички европейски изисквания, сочи докладът на кмета.

Инвестицията от общинския бюджет в образование е на стойност почти половин милион лева. Сред по-големите обекти е ремонт на двора на ОУ „Никола Вапцаров“ и ПГ „Академик Петко Стайнов“ на стойност 170 000 лв. В ДГ№16 „Роза“ бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност на стойност 210 000 лв. Вътрешният ремонт на сградата включва още поставяне на ламиниран паркет и боядисване на две занимални.

В централна сграда на ДГ № 18 „Пчелица“ се изграждат три изцяло нови детски площадки със съоръжения за игра. Пет други детски градини са с нови площадки за игра. Обновени са четири филиала на детски градини по населени места.

В СУ „Екзарх Антим I“ бе изграден модерен STEM-център по природни науки, изследвания и иновации. Той бе официално открит на 15-и септември тази година. Финансирането за него е от Национална програма на Министерство на образованието и науката на стойност 600 000 лв., като половината са от МОН, а другата половина е съфинансиране от училището. Изградени и обособени са още зони за провеждане на учебни занятия и спорт на открито във вътрешния двор на училището. Подготвя се и музей по повод предстоящия му юбилей.

Ново общинско предприятие "Казанлък Арт" ще даде работа на 60 души

Ново общинско предприятие за туризъм „Казанлък Арт“ ще бъде създадено в Казанлък. Учредяването му е предпоставка за подобря...

През 2022 г. бюджетът за даровити деца бе увеличен до 36 000 лв. За периода от октомври 2021 г. до септември 2022 г. бяха присъдени 7 едногодишни стипендии на ученици, получили призови места на национални и международни фестивали, конкурси, състезания и др. От септември т. г. са одобрени нови 10 стипендианти в областите на науката, изкуството и спорта.

За трета поредна година общината осигури средства за подпомагане на младите семейства чрез отпускане на еднократна финансова помощ за новородено под формата на ваучери. Финансовата помощ в размер на 500 лв. за едно дете се предоставя за осигуряване на пелени за еднократна употреба и детски храни. През отчетната година 237 семейства са получили ваучери на обща стойност 121 000 лв.

За труда на всички служители в детско и училищно здравеопазване бе постигнато увеличение на основните месечни заплати с 30 на сто.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора