Община Казанлък е подпомогнала с близо 800 000 лв. здравните заведения в града

1327
Община Казанлък е подпомогнала с близо 800 000 лв. здравните заведения в града
Снимка: Община Казанлък

Още през първата половина на годината МБАЛ Д-р Христо Стамболски“ ЕООД закупи оборудване за ОАИЛ със средства, предвидени в бюджета на Община Казанлък: респиратор на стойност 28 890 лв., 10 броя инфузионни помпи на стойност 13 000 лв. Отделно, казанлъшката болница получи от Общината 5 074 лв. за изграждане на вътрешна инсталация за медицински газове във Вътрешно отделение, Неврологично отделение и ОАИЛ.

Вложени са средства в размер на 290 000 лв. за МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ – 250 000 лв. за ремонт на отделението по Хирургия и 40 000 лв. за закупуване на скъпоструващи медикаменти, защитни облекла, дезинфектанти, зареждане на кислород и други за превеждане на болницата в готовност за посрещане на нова Ковид вълна през есенните месеци.

През 2022 г. Община Казанлък за седма поредна година подпомага лекари – специализанти и специалисти по здравни грижи (медицински сестри и акушерки ) в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД, гр. Казанлък. Фондът за подпомагане е в размер на 30 000 лв. От максималната сума за един лекар специализант ( в размер на 3000 лв.) и един специалист по здравни грижи ( в размер на 2000 лв.) се възползваха шест лекари в следните медицински области: „Нервни болести“, „Педиатрия“, „Акушерство и гинекология“, „Образна диагностика“ и „Кардиология“ и на втори етап – един лекар специализант със специалност „Гастроентерология“ – в размер на 3000 лв. Подпомагането на лекари – специализанти и специалисти по здравни грижи в развитие на техния потенциал е с цел повишаване на конкурентността, достъпността и ефективността на предоставяните услуги от болничното заведение.

Община Казанлък е осигурила храна на персонала, работещ в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД - гр. Казанлък по време на пандемичните месеци в размер на 30 213,89 лв.

60 000 лв. бяха вложени в асфалтиране на паркинга пред казанлъшката болница

Други 60 000 лв. бяха отпуснати за закупуване на Ехограф за АГ кабинет и DR за рентгеново отделение на ДКЦ „Районна поликлиника“ Казанлък ЕООД. Закупен бе нов рентгенов апарат на стойност 64 157 лв.

През миналата година бе изпълнен изпълнен проектът "Внедряване на мерки за енергийна ефективност на ДКЦ Районна поликлиника, гр. Казанлък" с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. съфинансира от общинския бюджет, като 65 000 лв от общото съфинансиране бе насочено за вътрешен ремонт на помещенията. Тази година Община Казанлък направи капиталови трансфери в размер на 80 000 лв. за изграждане на товаро-пътнически асансьор в „ДКЦ Поликлиника“ - гр. Казанлък. На 01.09.2022г. бе открита строителната площадка. С въвеждането на новото съоръжение в експлоатация качеството на обслужване на пациентите значително ще се подобри, защото с него всеки етаж от сградата ще бъде достъпен с носилка. Това не само ще съкрати времето за реакция, но значително подобрява и достъпа до кабинетите. Асансьорната кула ще бъде със застроена площ 14 кв. м. и разгърната застроена площ 55 кв. м. Тя ще бъде изградена към западната фасада на поликлиниката, до паркинга. Срокът за изграждането й е до края на календарната 2022 г.

За обновяване на паркинга пред поликлиниката бяха заплатени 32 000 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора