Община Костинброд реновира поредно училище (СНИМКИ)

2584
Община Костинброд реновира поредно училище (СНИМКИ)
Снимка: Община Костинброд

Днес напълно реновираната сграда на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. "Шияковци" бе открита официално, съобщиха от Община Костинброд. Реновираната сграда беше открита от директора на Второ ОУ „Васил Левски“ Красимира Манова, от кмета на община Костинброд Трайко Младенов, председателя на Общински съвет д-р Атанас Тенев, представители на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“, сред които изпълнителният директор Галя Василева, Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието - София регион.

На събитието присъстваха и заместник-кметовете на общината Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова, представители на Синдикат на българските учители, общински съветници Даниела Станкова, Камелия Велкова, Анелия Велева, Димитър Григоров, представители на фирмата – изпълнител „НСК СОФИЯ“ ЕООД, директори на училища, детски градини и социални центрове, и родители на ученици от Второ ОУ „Васил Левски.

Община Костинброд изпълни проект за енергийна ефективност на сградата на училището. С изпълнение на дейностите по проекта се даде нов облик и модерна визия на училището, осигуриха се комфортни условия за учене, занимания и игри на учениците. Подобрени са условията на труд за преподавателите и служителите. Общината инвестира и в нова ограда, спортна площадка, нова чешма и алеи, водещи до външно обновения физкултурен салон.

За малко повече от 6 месеца, училището има новоизграден покрив, изолация, ново отопление, новоизградени и обособени санитарни възли, нова канцелария за учителите и архив на училището. Възпитаниците на училището представиха блестяща програма с песни и български народни танци. Всички получиха поздрави и аплодисменти. Талантливите деца, които са и от местното Читалище „Заря-1914“ с ръководител Екатерина Михайлова поздравиха гостите и изпълниха стихове и песни, посветени на своето любимо училище и Апостола на Свободата и патрон на тяхното училище – Васил Левски.

Отец Крум отслужи водосвет за здраве и благополучие, а след програмата от децата, г-жа Красимира Манова – директор на Второ ОУ ”Васил Левски” поздрави всички присъстващи, като заяви, че е горда да е директор именно на това училище с толкова прекрасни деца и преподаватели. Директорката благодари на кмета на община Костинброд и на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“ за реализирания проект, благодарение на който сградата на училището от остаряла, опасна и неугледна се е превърнала в образец на едно бутиково училище, каквато е и сградата на начален етап в кв. Маслово.

Директорката се похвали, че през последните 5 години децата, учащи във Второ ОУ са се увеличили с 50%. И това се дължи на обновените сгради, уюта и топлината в учебната среда, квалифицираните учители и приза "Иновативно училище".

„Приоритетно за община Костинброд е да се продължи обновяването и модернизирането на общинската образователна инфраструктура. Благодаря на фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници, че през годините се показаха като надежден и коректен партньор на българските общини и заедно с общинска администрация постигнахме много. Но няма да спрем до тук! Асфалтирахме и улицата пред училището, изготвихме проект за нов физкултурен салон на училището и ще се борим за финансирането му! И всичко това е за нашите деца! За нашето бъдеще! За община Костинброд!“, каза кметът на Костинброд.

Той връчи на директорката на учебното заведение ключове на чисто нов автобус за нуждите на училището. Чисто новият училищен автобус е предоставен на община Костинброд от Министерството на образованието и науката от само 26 автобуса за цяла България.

Кметът връчи и удостоверение за добро изпълнение на фирмата-изпълнител и пожела още съвместни успешни проекти.

Росица Иванова приветства всички и с голяма гордост, заяви че това училище има бъдеще и то е точно с тези преподаватели и училищно ръководство. Началникът на РУО - София регион посочи община Костинброд, като пример в образованието в Софийска област и пожела на директора на Второ ОУ много постижения, здраве и радост.

Галя Василева, изпълнителен директор на ФЕЕВИ, заяви, че работата с община Костинброд е удоволствие. Силният и можещ екип постига добри резултати в работата си. След като се преряза официално лентата, всички гости разгледаха обновената сграда.

През последните години фокусът на ръководството на Община Костинброд е насочен в проекти в образователната сфера. Общината следва политиката, свързана с инвестициите в образователната инфраструктура с идеята, че в дългосрочен план добрата материална база ще подобри качеството на образование и следователно на живот. За по-малко от 10 години се реализираха енергийна ефективност в СУ “Д-р Петър Берон”, Първо ОУ „Васил Левски“-начален етап, ДГ ”Пролет”, ОУ ”Отец Паисий”, с. Петърч. През 2019 се завърши проект “Подобряване качеството на образователната среда и инфраструктура в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”, откри се изцяло ремонтираната начална сграда на Второ ОУ “Васил Левски”, кв. Маслово. През 2021 година се реализира цялостна реконструкция в СУ-Д-р Петър Берон“. Изградени бяха нови спортни игрища, реализира се ремонт на скатния покрив и се изгради нова ограда на най-голямото училище в община Костинброд, а в момента усилено тече ремонт на сградата в прогимназиален етап на Първо ОУ „Васил Левски“. Въпреки всички трудности през предходните години, COVID пандемията, войната, политическата и икономическа криза, ръководството на община Костинброд не пести и няма да пести сили и енергия в името на бъдещото на децата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София