Община Пловдив преговаря с консултантска фирма за събития в "Колодрума"

2108
Община Пловдив преговаря с консултантска фирма за събития в "Колодрума"
Снимка: БГНЕС

Община Пловдив може да сключи първия консултантски договор за събития в многофункционалната зала "Колодрума", съобщи кметът Иван Тотев.

В петък представители на Общината са се срещнали с екип на консултантска компания LT Consult and Managment, която се занимава именно със събития. Фирмата има опит с управлението на софийската "Арена Армеец". Днес около 14 часа ще има още една среща, в която ще се включат директорът на залата Йорданка Трендафилова и юристи на Община Пловдив.

Иван Тотев: Няма опасност в Пловдив да бъдат спрени обществени поръчки

"Няма опасност в Пловдив да бъдат спрени обществени поръчки, както това стана в Бургас и Варна", потвърди кметът на Пловдив Иван Тотев....

Ще се обсъжда неексклузивен договор за привличане на събития, пише Topnovini.bg. "Това ще е първият по рода си контракт, който Общината би сключила, ако се споразумеем", отбеляза кметът Иван Тотев. По думите му са предвидени отстъпки и комисиони за консултантите в зависимост от това доколко могат да напълнят залата при разични събития.

Напълно вероятно е да се мине и през процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), уточни Тотев. Ако се мине през такава процедура, задължително ще има изискване за минимален брой събития в залата на година.

Щатът в общинското предприятие за управление на "Колодрума" все още не е запълнен, каза още Тотев. Евентуалните договори, които Общината би сключила с консултанти, включват и търсене на промоутър за име на залата. "В момента сме на етап опознавателни срещи и е трудно да се каже кое колко ще струва", каза още Тотев.

На снимката - зала "Колодрума" в строеж /Архив/

Пожар унищожи паметник на културата в Пловдив

Пожар унищожи напълно Ортамезар - сграда от 17 век, обявена за паметник на културата в Пловдив, съобщи БГНЕС. Огънят е тръгнал от мебе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com