НА ЖИВОВойната в Украйна

Община Русе обсъди възможности за бизнес сътрудничество с посланика на Украйна

670

Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко бе официален гост на регионалния форум „Възстановяване на Украйна – възможности за сътрудничество“, който се проведе в Русе.

На него бе подписан меморандум за сътрудничество между Българо-украинската индустриална камара и Украино-българската търговско-промишлена палата.

Според Москаленко основните сфери, в които българската страна може да съдейства на Украйна, са строителство, енергетика, медицина, хранително-вкусова и химическа промишленост, и металургия.

Във форума се включиха още почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, Раду Молдован от Службата за търговско-икономическо насърчаване към Посолството на Румъния в София, както и председателите на търговско-индустриалните организации, отговарящи за отношенията между българските и украинските фирми, областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков.

Събитието продължи с презентации, свързани с подобряване на търговията и логистиката между двете държави, в т.ч. представяне на алтернативи за сухопътен транспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Русе

Община Русе обсъди плана за организацията...
Кметът на Русе награди над 100...
Срещу нула лева: Летище Русе минава...
Издирват 70-годишен моряк, паднал...
Общинският съвет в Русе одобри...
Русе даде безвъзмездно летището...
Съветниците приеха българска...
Кметът на Русе се отчете за третата...
Община Русе ще награди над 100...
Близо 1 300 бебета са се родили...
Български инвеститори са готови...
Община Русе подписа договор за...

Последни новини