Сливен

Община Сливен отпуска 30 хил. лв. за проекта на маестро Георги Калайджиев

1619

Община Сливен ще подкрепи финансово проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен - Георги Калайджиев. Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

Средствата в размер на 30 хил. лв. са заложени в актуализацията на общинския бюджет. Предстои тя да бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент този четвъртък – 19 май.

През последните години Община Сливен подкрепя чрез различни инициативи дейностите и развиването на проекта на бившия концерт-майстор. Кметът Стефан Радев посочи, че тази тенденция се планира и занапред. Благодарение на „Музиката вместо улицата“, децата израстват и получават нов шанс за развитие.

Най-големият стенопис-графит в Източна Европа е в Сливен в избата на „Домейн Бойар“

„Жар“ – така се нарича най-големият детайлно разработен стенопис-графит в Източна Европа и Балканите, който се намира...

Етикети:

Още от Сливен

Хванаха пиян шофьор преди ученическа екскурзия
Община Сливен отпуска 30 хил. лв. за проекта на маестро Георги Калайджиев
Болницата в Сливен проверява сигналите за връзвани бебета
Многобройни сигнали: Бебета са връзвани в болницата в Сливен
Вадят сачма от врата на простреляното дете в Сливен
Какво е състоянието на детето, простреляно на площадка в Сливен

Последни новини