НА ЖИВОВойната в Украйна

Община Видин: Коледната звезда ще засияе над паметника на воинската слава

1282

Обръщение по повод нападките на група граждани относно коледната украса на площад „Бдинци“ и фалшивата им загриженост, че по този начин паметникът на воинската слава, който се намира там, ще бъде поруган, направи община Видин.

„Непрекъснатите атаки и злостни коментари от страна на тези наши съграждани, които по всякакъв повод демонстрират, че „обичат“ Видин, само рушат авторитета на града ни. Поставянето на коледната украса на паметника на Бдинци е решено след консултации с представители на Българската православна църква и с водещи български историци“, се сочи в становището на местната администрация.

„Коледа е най-големият и най-светлият празник в християнския свят. Коледната звезда, която ще засияе над паметника, е символ както на раждането на новия живот, на новото начало, така и на живата памет за подвига на геройски загиналите ни предци, благодарение на които изграждаме нашето настояще. Манипулирането на идеята за смисъла на коледната украса е недостойно, уронва престижа на старопрестолния ни град и опорочава усилията на община Видин да бъде създаден истински коледен дух, за да могат жителите да посрещнат с настроение и надежда светлите християнски празници“, се казва още в обръщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Видин

Акция срещу лихвари във Видин,...
В с. Градец се проведе обществено...
Община Видин организира информационна...
Община Видин ще подпомогне финансово...
Жена почина, чакайки 35 минути...
Община Видин зарадва с подаръци...
Община Видин раздава топъл обяд...
Община Видин ще вземе под внимание...
Община Видин проведе обсъждане...
Стартира данъчната кампания...
Община Видин ще заделя повече...
Община Видин закупи още техника...

Последни новини