Община Видин проведе обсъждане на проект за Подробен устройствен план на един от кварталите

3578
Община Видин проведе обсъждане на проект за Подробен устройствен план на един от кварталите
Снимка: Община Видин

На публичното обсъждане, което се проведе в залата на Общински съвет – Видин, присъстваха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, главният архитект Десислава Евгениева, архитект Галина Антова и инженер Асен Цанков - представители на проектантския екип, общински съветници, ползватели на търговски обекти и жители на комплекса.

„Наша роля като Община е да дадем възможност на всички граждани, които искат да развиват своя бизнес, да работят в една по-добра и приемлива среда“, каза д-р Цветан Ценков при откриването на събитието.

Главният архитект на Общината обясни, че като граници територията на ж.к. „Васил Левски“ е заключена между улиците: бул. „Панония“, ул. „Широка“, ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Акад. Стефан Младенов“. Десислава Евгениева отбеляза, че най-същественото в разработката на Плана е територията на бившия базар, който по действащия план от 1985 г. е заложен като имот с предназначение „Пионерски дом“. Това налага разработването на нов подробен устройствен план за тази зона, който да конкретизира застрояването и в съседните терени.

Подробно проектът за Подробен устройствен план (ПУП) - План за регулация и застрояване за преструктуриране на ж.к. „Васил Левски“ бе представен от арх. Галина Антова. Тя подчерта, че той е разработен в съответствие с действащия Общ устройствен план на град Видин и кадастралната карта. Това ще даде възможност на всеки един собственик, който има терен в тази зона, да строи в него или да преустрои съществуващата сграда. Предвижда се изграждането и на нови улици и зелени площи.

По време на обсъждането наематели на временни търговски обекти в района на ул. „Акад. Стефан Младенов“ поставиха въпроса какво конкретно се планира за територията на базара. Арх. Антова посочи, че идеята е тази зона да преобрази облика си. Като за целта в ПУП ще бъде заложено изграждането на нови обекти с модерна визия, които да отговарят на всички хигиенни и естетически изисквания.

Граждани от ж.к. „Васил Левски“ изтъкнаха като проблем липсата на достатъчно паркоместа според проекта и бяха обсъдени варианти как да бъде решен този въпрос.

Възражения и предложения по проекта могат да се подават до 23.01.2023 г. (включително) в Центъра за административно обслужване към Община Видин на пл. „Бдинци“ №2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com