НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Одобриха по-високи цени за застраховка "Гражданска отговорност"

9070

Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“. По предложение на Съвета на Гаранционния фонд КФН определи вноската на застрахователите, предлагащи у нас застраховка „Гражданска отговорност” към Фонда за незастраховани моторни превозни средства да стане 12.50 лв. за всяко застраховано МПС, пишат pariteni.bg.

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи застраховка „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, не се променя и остава 0.15 лв. за всяко място, без това на водача. Вноската към Обезпечителния фонд пък става 3.50 лв. за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност“, посочиха от КФН.

Общо вноската към Гаранционния фонд на всяко едно застраховано МПС по „Гражданска отговорност“ вече ще бъде 16 лв., които се разпределят във въпросните два фонда.

От бранша очакват полицата по „Гражданска отговорност“ да поскъпне от Нова година, като причината е ръстът на цената на автомобилите – и нови, и стари, което води до увеличаване на размера на застрахователното обезщетение.

При годишен преглед: Дигитално ще се проверява има ли "Гражданска отговорност"

Вече не е необходимо водачите на автомобили да предоставят на хартия задължителната застраховка "Гражданска отговорност" при извършване...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Атанас Пеканов: Науката трябва...
Прогноза за времето - 9 февруари...
Кой и защо пръска отрова, страх...
Експерт: Българските спасители...
Тяло на дете от Кърджалийско е...
600 хил. лева събра БЧК в подкрепа...
Български компании ще получат...
Вътрешният министър се срещна...
AFP: България с нови обвинения,...
Времето утре - 9 февруари 2023...
Българинът е стабилен и прагматичен...
Омбудсманът: Христо Алексиев...

Последни новини