НА ЖИВОВойната в Украйна

Опасно ли е да се кара с пълен догоре резервоар?

2281

Всички шофьори (или почти всички) са наясно с опасностите от пътуване с минимално количество гориво в резервоара. Това важи особено за есенните и зимни месеци на годината, когато разходът се увеличава и има сериозна опасност автомобилът да остане без гориво някъде на път.

От американския концерн General Motors обаче предупреждават шофьорите, че както карането на резерва от гориво, така и това с препълнен резервоар също крие сериозни рискове. Те са свързани с това, че горивото може да попадне в системата за улавяне на парата, отделяна от също това гориво и така да блокира друга система – тази за вентилация на резервоара.

Когато това стане, ще се появят проблеми с показанията на датчика за налягането на горивото в резервоара, което най-вероятно ще бъде последвано и от блокиране на цялата горивна система. Съответно, ще се наложи тя да бъде почистена, а това не е никак евтино.

При по-старите автомобили има опасност при зареждане на резервоара докрай от появата на вакум в системата за подаване на гориво, което е и най-сигурният начин за повреда на горивната помпа. А това означава ремонт или замяна на един много важен елемент от автомобила, които удря по джоба на собственика.

Другите рискове, свързани с пълненето на резервоара догоре, са свързани с това, че при тежка катастрофа опасността от пожар се увеличава значително. Освен това, ако заредите от неизвестна бензиностанция, може да получите гориво със съмнително качество, което означава допълнителни проблеми.

 

Как чистачките да не надраскат стъклото и да не замръзват?

Замръзването на чисачките е един от проблемите, с които шофьорите традиционно се сблъскват през зимата. Срокът на експлоатация на почис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини