Opel възражда GSe като нов бранд

4437
Opel възражда GSe като нов бранд
Снимка: Opel

Германският производител Opel обяви възраждането на обозначението GSe и показа първите два модела, която ще го получат. Това са новите Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe с хибридно задвижване. А целта е те да предложат оптимален баланс между дизайн, комфорт на шофиране и динамика, съчетани с отговорност към околната среда.

„Новата Astra GSe и новата Astra Sports Tourer GSe са идеалните автомобили за лансиране на нашата динамична нова под-марка, в пълно съответствие със стратегията да станем изцяло електрическа марка до 2028 г.“, коментира изпълнителният директор на Opel - Флориан Хютл.

Opel обяви раздялата си с Insignia

Германската компания Opel официално обяви, че производството на флагмана на марката – Insignia, ще приключи до края на годината. ...

С мощност от225 к.с. и максимален въртящ момент от 360 Нм двете нови версии на Astra отговарят на най-доброто в съответните класове при показателите за стартиране от място, ускорение и максимална скорост. От компания допълват, че моделите GSe поставят нови стандарти в мобилността. Те са още по-динамични и още по-прецизни, като кормилното управление, окачването и спирачките реагират незабавно и в перфектно съответствие с всяко действие на водача.

За това помага и специално шаси, снижено с 10 милиметра. В сравнение с непосредствените си конкуренти, то трябва да осигури превъзходна стабилност по време на завои, при спиране и при шофиране с висока скорост на магистралата. Спортното калибриране на кормилното управление също е специфично за GSe. Уникалните пружини и амортисьори на предното и задното окачване са специално настроени не само за динамично шофиране, но и за осигуряване на пълен комфорт за пътниците в автомобила.

Самите амортисьори разполагат с технология KONI FSD (Frequency Selective Damping), която позволява различни характеристики на затихване при високи честоти (контрол на окачването) спрямо ниски честоти (контрол на каросерията). Настройките на системата ESP също са изключителни за моделите GSe, като прагът на активиране се коригира, за да съответства на динамичното поведение при шофиране.

В допълнение характерните стилистики на GSe му придават още по-оригинален външен вид. Освен дизайнът на 18-цоловите алуминиеви джанти, който вдъхновен от изцяло електрическа концепция Manta GSe, впечатление правят специфичната предна броня и обшивка, както и емблемата GSe на вратата на багажника, които ще са символ на динамиката.

Нов дом на Opel в София

Компанията „София Франс Ауто“ откри автосалон на марката си Opel в обновения си търговско-сервизен комплекс „Ес Еф Ей...

В интериора на купето спортните амбиции са подчертани от тапицираните с алкантара предни седалки, които не само са уникални за GSe, но и допълнително акцентират върху дългогодишната репутация на Opel за превъзходна ергономичност на седалките – особено в компактния клас на Astra – удостоверен с AGR сертификат.

Етикетът на Opel “GSe” всъщност е съкращение от “Grand Sport Einspritzung” (гранд спорт инжекцион) познат от историческите модели Opel Commodore GS/E и Opel Monza GSE. В новото му значение обаче последната дума ще бъде заменена от Electrik (електричество).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Защо е забранено въртенето на волана докрай

Директорът на Bentley застава начело на друг британски автомобилен производител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com