НА ЖИВОВойната в Украйна

Опитаха да отвлекат белгийския министър на правосъдието

1954

Осуетен е опит за отвличане на белгийския министър на правосъдието Венсан ван Кикенборн.

Опитът за отвличане е свързан с разследване, довело задържането на стотици участници в мрежа за разпространение на наркотици и залавянето на наркотични вещества за 13 милиарда евро. Това съобщават медии в Белгия, като отбелязват, че Кикенборн може да остане под полицейска охрана още дълго време.

"Никога не си бях представял подобно нещо. За наркотрафикантите вече не е достатъчно да владеят пристанището в Антверпен, а искат да овладеят обществото. Очакват да намалим натиска, но това няма да стане, живеем в правова държава, а не в страна на картелите", коментира министърът, цитиран от БТА.

Миналата есен белгийските власти съобщиха, че са пробили защитата на мобилно приложение, което е осигурявало поверителност на разговорите и е било използвано в средите за разпространение на кокаин. Без постигнатия пробив, полицията не е била в състояние да проследява комуникацията между престъпниците.

Белгийският главен прокурор Ерик ван Льо поясни, че Белгия се е превърнала в място за разпределение в Европа на кокаина от Южна Америка, внасян през пристанището в Антверпен. Според Ерик Снук, ръководител на федералната съдебна полиция, без съмнение международната и световната организирана престъпност изглежда много добре са се настанили в Белгия.

За опита за отвличане на Кикенборн първоначално бе съобщено в края на миналата седмица. Засега е известно, че по случая са задържани четирима холандци, за които се очаква да бъдат предадени на белгийските власти.

ОЩЕ: Новият президент на Колумбия иска истинска война с наркотиците

Около 300 000 българи са зависими от алкохол или дрога

Около 300 000 души у нас са пряко засегнати от някаква форма на алкохолна или наркотична зависимост. Това съобщи терапевтът по зависимо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Мигранти избягаха от самолет...
Беларус почна военни маневри...
Зеленски обяви колко градове...
Европейската комисия предлага...
Путин: Няма да е излишно да поискаме...
Награден от Путин руски пропагандатор...
Източник от Кремъл: При поражение...
Киев: 31 украински мисии в чужбина...
Financial Times: Украйна скоро...
Турция и Русия започват политически...
Турция предлага с плаващи електроцентрали...
Местните власти и в Европа се оплакаха...

Последни новини