Опитните градинари винаги правят това при зазимяване на мушкатото

37598

Мушкатото е многогодишно растение, което расте в нашата градина, на балкона. Разбира се, зимува на открито без почти никакъв подслон и се чувства страхотно. Има и стайно мушкато, което в ежедневието се нарича пеларгониум. Има няколко вида стаен пеларгоний, главно ампелни сортове и кралски пеларгоний.

Как да различим градинското от стайното?

Всъщност това е много просто по своите съцветия. Например, в градинското мушкато, всички цветни листенца са с еднаква форма и еднакъв размер и обикновено 5 или 6 листа. Домашното мушкато има 2-3 листа а долните са по-големи, а 2-те горни изглеждат като заешки уши, сочещи нагоре.

Дори през зимата цветята в дома ви няма да спрат да растат и да цъфтят, ако ги напръскате с това

Цветови разлики

Това е характерна отличителна черта на градинското мушкато - с настъпването на зимата ще видите, че в пеларгониума ще започнат да се образуват жълти листа, разбира се, съцветието на самото цвете ще бъде малка в сравнение с летния период. Разликата е очевидна, това показва, че вашето мушкато е изтощено и моли за зимуване и за почивка.

Зимуване и начин на съхранение на мушкатото

Има няколко варианта, като гараж, мазе, вход и апартамент. Апартаментът е може би най-трудният момент, факт е, че е практически невъзможно да се създадат хладни условия в апартамента, така че ако все пак трябва да прекара зимата в апартамента, тогава поставете мушкатото на най-студения перваз на прозореца. Препоръчително е да изберете мястото на самото цвете, където прозорецът често се отваря, но така че да няма поток от студен въздух. Важно е температурата на съхранение на цветето, поне през зимата, да бъде намалена за него. За мушкатото е важно липсата на поливане, липсата на торене и ниската температура, това е правилното зимуване на вашето мушкато.

Поддържайте двора си красив и през зимата

Зимуване на мушкатото

Ако сложите вашето мушкато пеларгониум в гаража да зимува и няма прозорец там, а само изкуствено осветление, тогава зимуването трябва да бъде със светлина за поне 6 до 8 часа. Но не забравяйте да подрежете мушкатото си преди зимата. Обикновено това се прави до декември, това също е важно условие.

Как да направите резитбата?

Подрязването се извършва с градинска ножица, като се оставя около един сантиметър от земята, за да се появят нови издънки и листа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Градинарство

Ярките цветове са гарантирани...
Сложете орхидеята на това място...
Как да изберем правилното място...
Златни правила за богата реколта...
Мухъл в почвата на стайните растения...
Хитрите градинари използват...
Направете това през пролетта...
Златните правила за поливане...
С помощта на този трик разсадът...
Тази пролет поръсете лука с това...
5 важни съвета за зимно отглеждане...
Градинарски грешки: 3 причини,...

Последни новини