Оредяването на косата не е приятно

8397
Оредяването на косата не е приятно
Снимка: iStock/Guliver

Да установите, че косата ви оредява е шокиращо, защото води до негативна промяна във визията ви – очертава се нерадостната липса на възможност да демонстрирате разкошни прически или буйни гриви пред представителите на противоположния пол!

С надежда да забавите процеса се обръщате към фармацевтите и експериментирате със скъпи мазила, чиито ефект е спорен. Единствено ви остава да се насочите към народната медицина, което означава да си приготвите смес от следните 4 продукта: жълтък от кокошо яйце, 250 мл бира, половинка от банан и една супена лъжица натурален пчелен мед.

Приготвянето е елементарно: с блендер или миксер разбивате старателно продуктите до получаването на хомогенна смес.

Навършихте 40 и ето какво започва да се случва с тялото ви

1. Косопадът се случва по-често, отколкото сте предполагали Косата става по-тънка с възрастта. Ще имате по-малко косми по краката (не ...

Употребявате сместа по следния начин: нанасяте равномерно достатъчно дебел слой от сместа върху местата, където сте установили, че започва оредяване. Ако при това почувствате локално затопляне, то това е указание, че мехлемът е проникнал в кожата и е започнал да действа. Измивате скалпа си, едва след като сместа е престояла върху него 3 – 4 часа. Извършвате тази процедура 4 пъти месечно, през равни интервали.

Променете обаче, и хранителния си режим, включвайки в менюто си продукти с доказано позитивен ефект върху процесите, стимулиращи растежа на косата ви. Имайте предвид, че, консумирайки изброените по-долу храни, вие изцяло ще подобрявате здравето си, и силно ще се заредите емоционално.

Препоръчително е да консумирате храни, богати на желязо, както и на редица антиоксидантно действащи микроелементи и витамини. Ето кои са тези храни:

1.     Да започнем с тропичния плод манго, с чието консумиране ще укрепите косата си и ще стимулирате по-бързия й растеж, благодарение на съдържащите се в плода: първо, силициев диоксид, стимулиращ производството на висококачествен колаген в организма и второ, витамините A и C, подпомагащи за възстановяването или/и подмяната с нови на старите кожни клетки на скалпа.

2.     Яйца – те също участват при естественото производство на колаген, чието присъствие ще ви обезпечи не само гъста коса, но и здрави стави и сухожилия, както и еластични мускули.

5 билки с доказани лечебни свойства при косопад

Всяка жена изпада в шок, когато по четката ѝ за коса останат повече от нормалното количество косми. Косопадът може да е причинен от хра...

3.     Кафяви морски водорасли – съдържащото се в тях желязо участва активно в производството на червени кръвни клетки.

Следват 2 продукта с висока концентрация на омега-3 мастни киселини – мазните видове риби и лененото семе – киселини, действащи антидехидратиращо по отношение на скалпа и „подхранващи“ косъма.

От своя страна, тиквените семки, бидейки богати на протеини и цинк, участват при възпроизводството на клетките на скалпа и така оказват стимулиращ ефект върху растежа на косата.

Друго решение при рядка коса могат да бъдат натурални козметични продукти, например фибри за коса. Qazami служи за прикриване на тънка и рядка коса, подходящ за мъже и жени. 

Не на последно място по значение са морковите, голямото количество на  витамин А в които ще подпомага растежа на косата ви, както и заостри вашето зрение.

 Qazami

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com