Още една актриса обвини Харви Уайнстийн в сексуално посегателство

2446
Още една актриса обвини Харви Уайнстийн в сексуално посегателство
Снимка: Getty Images

Бившата актриса Лиса Пекар разкрива, че през 2001 г. Харви Уайнстийн я завел в хотелска стая и я принудил да извърши сексуални действия, за да ѝ уреди роля във филм с Гуинет Полтроу. Новото обвинение идва в момент, в който адвокатите на Уайнстийн искат преразглеждане на присъдата му за изнасилване, за която трябва да лежи в затвора 23 години.

Неизвестната Пекар твърди, че Уайнстийн я накарал да се съблече и да остане само по чифт червени обувки с токчета, под предлог, че това е прослушване за нова роля. След като се съблякла, Уайнстийн я посъветвал малко да отслабне и я принудил да му прави орална любов. Лиса Пекар споделя, че се "вцепенила", когато маститият филмов продуцент се съблякъл пред нея. Тя го молела да спре да я принуждава да прави неща, които не иска. Според Пекар, Уайнстийн отговорил, че "прецаква момента", а след като всичко приключва, ѝ казва, че "на нейно място не би разказвал за случилото се".

Лиса Пекар

Лиса Пекар

Обвиненията за сексуално насилие срещу Харви Уайнстийн не спират

Бившият филмов продуцент Харви Уайнстийн е обвинен за 11 нови сексуални престъпления в окръг Лос Анджелис (САЩ), за които може да бъде ...

Говорител на Уайнстийн категорично отрича обвиненията и заявява желание актрисата да бъде подложена на детектор на лъжата, пише The Wrap.

Само дни след ужасната случка асистентът на Уайнстийн се обадил на Пекар и ѝ предложил роля във филм с Гуинет Полтроу. Става дума за филма "Поглед от върха" от 2003 г., който не се отличава с особени художествени качества. В крайна сметка Лиса Пекар приема предложението, но се оказва, че има само една реплика, въпреки че първоначално ѝ е обещано повече екранно време.

Лиса Пекар казва, че след това нейната актьорска кариера приключва, а жертвата се насочва към писане на сценарии и продуцентство. Години след инцидента тя и Уайнстийн отново се засичат на публично място. Тогава той кани нея и нейната партньорка в продуцирането на филми да се видят някъде насаме. Пекар се съгласява и заедно с нейната колежка отиват в хотелската стая на Уайнстийн. Там той отново се опитва да се възползва от двете дами.

Запитана защо говори повече от 20 години след инцидента, Пекар казва, че се е страхувала, че никой няма да ѝ повярва. "Ако на мен ми отнете толкова много време, за да разкажа, само си представете колко много жени все още се страхуват да говорят".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Гонзо е на ход: Виктория от "Ергенът" официално ще съди БФС

Сбогом, Цър-пър: Алек не даде роза на Виктория и разочарова зрителите

Жена, изпратила 8000 картички на Хари Стайлс, влезе в затвора

Рут Колева се оплака, че няма апартамент

60-годишен зарязал Маги от "Ергенът" заради по-млада

Цветелина Грахич кълне Слави Трионов: Боже, благодаря ти, че се отървах от тая помия! (СНИМКА)

Защо дъщерята на Том Круз не иска да го вижда?

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Няма спирка: Лоренцо доведе нова снаха на Софи Маринова (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com