Основни тенденции за неповторима градина

3691
Основни тенденции за неповторима градина
Снимка: iStock

Градината през 2021 г. е по-важна от всякога . Всеки е имал свободното си време у дома, принуден от пандемията, така че почивката на чист въздух може да бъде чудесно бягство от монотонността. Представяме градински тенденции за 2021 г., които ще превърнат обкръжението на дома ви в зелен оазис. 

Модна градина през 2021 г. - какви новости ще ви изненадат?

Неочакваната тенденция на настъпващия сезон е т.нар сиви градини . В тези модерни композиции класическото зелено се заменя с растения със сребърни, матирани и белезникави листа. Неочевидният ефект се засилва от сивите градински мебели от техноратан или алуминий. През 2021 г. в градината ще доминират екологичните тенденции. 

Тенденции в градинарството през 2021 г. - пермакултурна градина

Пермакултурното земеделие, вместо да трансформира интензивно природата, насърчава устойчивото използване на ресурсите. Градината се разглежда като един организъм, система от свързани съдове. Основата е отглеждането на растения, характерни за даден район - тяхното присъствие от своя страна привлича полезни насекоми и животни. Важен елемент е също групирането на растения със сходни изисквания и използването на възобновяеми ресурси. В резултат на това градината се превръща в малка екосистема, която е в състояние да функционира с минимална човешка намеса .

Градински тенденции през 2021 г. - диви градини

През 2021 г. перфектно подстриганите тревни площи и дори цветни лехи са задължителни . Домашно приготвените растителни видове ще изглеждат най-добре, когато се засаждат на по-големи буци, създавайки живописни аранжировки. Вместо кадифена трева, струва си да изкушите цветна поляна . Декоративният ефект е да върви ръка за ръка с екологията - подберете растения, които не изискват интензивно поливане, предпазват поцвата от изсушаване и осигуряват храна за насекоми и малки животни.

Модерни градини през сезон 2021 - повдигнати легла

През 2021 г., вместо да сеете семена в земята, е по-добре да засадите реколтата си във високи кутии, пълни с пръст . Този метод на отглеждане осигурява на растенията по-добра поцва, подобрява грижите и намалява растежа на плевелите. Освен това създава страхотен естетически ефект!

Градински тенденции през 2021 г. - бели градини

Един от най-важните цветове в градините от 2021 г. ще бъде бял - както за цветя, така и за оборудване. На фона на по-тъмна зеленина поставете храсти и трайни насаждения, които се различават леко по размер, форма и цвят на листата и засадете буци от различни бели цветя между тях. Какъв разкош!

Нови градински тенденции за 2021 г. - сиви градини

Една от теориите е, че разцветът на тази тенденция се дължи на популярността на документалния филм „Сиви градини“. Трудно е да се каже дали това е вярно, но сивият цвят със сигурност е от голямо значение при дизайна на 2021 г. - той символизира необходимостта от стабилност и надеждност. Аранжировката на сива градина се състои от сиви мебели и трайни насаждения със сребристи листа . За да се избегне еднообразието, струва си да разчупите фино композицията с няколко контрастни цветя, например лилав цвят.

Важните градински вдъхновения през 2021 г. също са свързани с релаксация . Когато проектирате градината си, не забравяйте за набор от удобни мебели, които ще ви позволят да почивате дълго време на открито.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com