Основните тенденции при завеси през 2023 г.:

7412
Основните тенденции при завеси през 2023 г.:
Снимка: iStock

Тенденциите в интериорния дизайн се променят почти толкова бързо, колкото и тенденциите в облеклото. Но можете да обновите интериора без големи разходи - просто трябва да смените текстила. През 2023 г. ще бъдат модерни завесите, които имат всички шансове да се превърнат в „класика“.

Естествени материи

Малък трик да почистите завесите от прах, без да ги сваляте

Обикновено домакините не перат завесите много често, ограничавайки се до две или три подобни процедури годишно. Това наистина е напълн...

Днес екологичността на пространството е на първо място, така че домашният текстил не е изключение. Приоритет са естествените материи – лен, памук, вълна, коприна, кадифе. Същите изисквания за щори - дизайнерите се съветват да обърнат внимание на модели от дърво, бамбук и метал.

Цвят и текстура

Все повече дизайнери предпочитат завеси от неутрални естествени нюанси - бяло, бежово, кремаво, млечно, сиво, кафяво. Такива цветове са универсални, не уморяват очите и създават спокойна атмосфера.

Други естествени нюанси също ще бъдат популярни, включително приглушени тонове на зелено, синьо, розово. Ако искате да окачите завеси в по-ярки цветове, трябва да изберете сложни и дълбоки нюанси.

Цвят на завесите: 4 съвета за правилен избор

Изборът на завеси ника не е лесен. Те трябва да пропускат светлина, да затварят прозорците от любопитни очи и да се вписват в декора на...

В допълнение, двуцветните завеси в хола в модерен стил остават на мода. Според дизайнерите два цвята могат да съществуват едновременно както в равни пропорции, така и в плавен градиент, пише IVD. В допълнение, завесите с шарка не губят своята актуалност.

Дизайн

Дизайнът на завесите тази година става все по-мек и удобен, но в същото време запазва лаконичност и сдържаност. Тенденцията е прости форми, липса на сложни драперии и сложни декоративни елементи. Броят на текстилните слоеве също е намален до минимум: можете да оставите един тюл или безтегловни леки завеси. Тежките кадифени завеси със сдържан цвят, свободно падащи на пода, също могат да бъдат соло.

Единственото, с което е препоръчително да се съобразите, е да не прекалявате с екзотичността на пердетата. Не са модерни пердета с ориенталски мотиви, с маниста и гъсти драперии. Това е по-скоро кич, отколкото красота. Все пак не живеете в арабски дворец, а в съвременно жилище, в което трябва да има минимално количество вещи, които поглъщат купища прах.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com