От Nokian Tyres си поставят за цел да достигнат 2 милиарда евро нетни продажби

1805
От Nokian Tyres си поставят за цел да достигнат  2 милиарда евро нетни продажби
Снимка: Nokian Tyres

Бордът на директорите одобри преразгледаната средносрочна стратегия на компанията и актуализираните финансови и нефинансови цели. Nokian Tyres се стреми към органичен растеж и увеличаване на пазарния дял на всички ключови пазари.

Бордът на директорите одобри следните средносрочни цели:

  • По-бърз темп на растеж от пазарния: нетни продажни от 2 милиарда евро
  • Висока възвръщаемост и рентабилност: сегменти оперативна печалба и сегменти възвръщаемост на заетия капитал (ROCE) на ниво от 20%*
  • Нарастващ обикновен дивидент: дивидент над 50% от нетните печалби

„Голямата ни инвестиционна фаза е завършена и сме добре позиционирани за органичен растеж и силно представяне. С настоящия ни производствен капацитет, ценен бранд и екип от световна класа, ние сме готови сега да направим амбициозния скок да се превърнем в компания с приходи от 2 милиарда евро. Ще продължаваме да подобряваме производствените и търговските си показатели, които в съчетание с разрастващите се пазари, ще изведат компанията ни на ново ниво през следващите години.“, казва Юкка Моисио, главен изпълнителен директор и президент на Nokian Tyres.

Растежът ще се стимулира от нови продукти и интелигенти стратегии за излизане на пазара

Очаква се световният пазар за автомобилни гуми да расте годишно с приблизително 5% до 2024 г. (източник: LMC Tyre&Rubber). Средносрочната цел на Nokian Tyres е да надхвърли пазарния растеж и да достигне 2 милиарда евро нетни продажби. Макро тенденциите, като увеличаването на броя на новите модели автомобили, нарастващото навлизане на SUV и кросоувър автомобили и смекчаване на влиянието върху изменението на климата, стимулират търсенето на устойчиви, иновативни гуми.

Средносрочната стратегия за растеж се основава на силните конкурентни предимства на Nokian Tyres, включително висококачествените продукти и първокласния бранд, ефективната верига на доставки, лидерство в устойчивото развитие и силния екип на Nokian Tyres. Компанията пусна рекорден брой нови продукти през 2020-2021 г. и ще продължи да ускорява иновациите, за да засили още повече своя конкурентоспособност и уникално позициониране в премиум сегмента за гуми. Това разширяващо се предлагане на продукти, в съчетание със стратегиите за излизане на пазара подобряващите се търговски възможности, ще стимулират висок растеж. Укрепването на бранда на Nokian Tyres в регионите ще бъде основен елемент в по-близкото сътрудничество с клиентите. Подобряването на рентабилността ще се дължи на увеличаване на обемите и оперативна ефективност.

Новите нефинансови цели поставят летвата по-високо

Като лидер в областта на устойчивото развитие, Nokian Tyres поставя летвата дори по-високо, представяйки нови амбициозни нефинансови цели и интегрирайки ги в основните си операции.

Нефинансовите цели се фокусират върху въвеждането на иновации в областта на околната среда и безопасността на продуктите, намалявайки емисиите на въглероден диоксид в съответствие с целите одобрени от инициативата Science Based Targets (SBTi), още повече подобрявайки безопасността на работното място и мониторинга на устойчивите практики на доставчиците.

Сред целите за устойчивост на Nokian Tyres можем да споменем:

- Повишение на дела на рециклирани или възобновяеми суровини в гумите си до 50% до 2030 г.

- Намаляване на емисиите от въглороден диоксид от суровини и гуми с 25% между 2018 г. и 2030 г.

- Намаляване на честотата на злополуките (LTIF) годишно с 20%

- Одит на устойчивостта на 100% от основните активни доставчици до 2025 г.

Всички нефинансови цели могат да бъдат намерени тук:

https://www.nokiantyres.com/company/sustainability/environment/our-targets-and-achievements/

Nokian Tyres беше първата компания от индустрията за автомобилни гуми, която получи официално одобрение за своите климатични цели от инициативата Science Based Targets (SBTi) и бива включена в световния индекс за устойчиво развитие на Dow Jones (DJSI World) четири поредни години, класирайки се сред най-устойчивите публично търгувани компании в света.

Заедно с актуализираната стратегия за растеж, Nokian Tyres дефинира своята мисия, която е да даде възможност на света да шофира по-интелигентно. От десетилетия компанията защитава живота на хората и се ангажира да продължи с това свое усилие чрез още по-безопасно, интелигентно и устойчиво шофиране.

* Общите данни за сегментите изключват разходите свързани с разрастването на завода в САЩ, таксите за дарения, преструктуриране и някои други разходи, които не са показателни за основните бизнес резултати на Nokian Tyres.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com