От тоалетната чиния до закуската: Списък с ежедневните капризи на крал Чарлз III

112796

Въпреки че беше обявен за управляващ монарх на Великобритания миналия уикенд, изглежда, Чарлз III е живял като крал през целия си живот.

Съобщава се, че персоналът на Кларънс Хаус, където крал Чарлз живее със съпругата си кралица-консорт Камила от 2003 г. до възкачването си на престола, го е нарекъл "разглезения принц". Подробности за разточителните изисквания на бившия принц на Уелс бяха разкрити в документалния филм на Amazon Prime от 2015 г. "Serving the Royals: Inside the Firm".

Пол Бърел, който е служил като прислужник на кралица Елизабет II и принцеса Даяна, разкри точните указания, които персоналът на краля получава, за да се грижи за него - от гладенето на връзките на обувките му до поставянето на паста за зъби върху четката му.

"Пижамата му се глади всяка сутрин, връзките на обувките му се притискат с ютия, запушалката на ваната трябва да е в определено положение, а температурата на водата - да е съвсем хладка. Ваната трябва да е пълна само до половината, казва Бърел, цитиран от New York Post.

Кралят дори "кара камериерките си всяка сутрин да изстискват един инч паста за зъби върху четката му за зъби".

След като се приготви, строгият сутрешен режим на крал Чарлз продължава със закуската. "Принц Чарлз разчита на по-здравословно хранене. Закусваше с домашен хляб, купа с пресни плодове, пресни плодови сокове", казва готвачът Греъм Нюбоулд - бивш член на кралския персонал.

"Където и да отиде принцът по света, кутията за закуска върви с него. В нея има шест различни вида мед, някои специални мюслита, сушени плодове и всичко, което е малко по-специално и за което той е малко по-капризен", добавя Нюбоулд.

Предполага се, че Чарлз също така настоява сиренето и бисквитите му да бъдат затоплени до определена температура в края на храненето и кара персонала си да държи наблизо поднос за затопляне, "тъй като той е особено внимателен към всичко", казва вътрешен човек пред MyLondon.

Твърди се, че заедно с кутията за закуска крал Чарлз изпраща фургон с вещите си в къщите на приятелите си, преди да пристигне при тях, за да разтовари "леглото, мебелите и дори картините си", пише Тина Браун в книгата си "Дворцовите документи".

Съобщава се, че Чарлз дори носи собствената си тоалетна чиния и тоалетна хартия Kleenex Velvet, където и да отиде.

Може ли Чарлз III да посети България като крал? Говори Максим Бехар (ВИДЕО)

На 08.09 започна последното пътуване на кралица Елизабет II. Един от малкото хора у нас, които са се виждали много пъти с настоящия кра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Мъж се направи на умрял, за да види...
Кои са най-лошите черти на зодия...
Овен - с коя зодия си подхожда най-много...
Топ 7 безполезни неща, които не...
4 неща, от които да се откажете...
Интересни факти за солта
С какво се пие уиски - ето как да...
Експерт: Ето защо батериите на...
7 начина за възстановяване на...
В планината през зимата тези 10...
4 апетитни десерта, на които да...
Интересни факти за пилешката...

Последни новини