Отличиха съвременните будители на Стара Загора

8548
Отличиха съвременните будители на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Трима дейци на образованието в Стара Загора бяха отличени снощи на тържествена церемония в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ с индивидуалната награда „Анастасия Тошева“ за значим принос в образованието.

Проф. д-р Петър Петров е дългогодишен преподавател и декан в изминалия мандат на Педагогическия факултет при Тракийския университет, работил за утвърждаване на образователните традиции и продължаване делото на Анастасия Тошев. Павлин Пеев е старши учител по информатика и информационни технологии в старозагорската Профилирана природо-математическа гимназия (ППМГ) „Гео Милев“, член е на Националната комисия за олимпиади и състезания по информатика и ръководител на школа по информатика в Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР). Третият носител на индивидуална награда е Красимир Петров Къшев. Той е преподавател в Националното училище за музикални и сценични изкуства (НУМСИ) „Христина Морфова“, ментор, вдъхновител и реализатор на значими сценични проекти с участието на ученици и има сериозен принос за успешната професионална реализация на възпитаници на училището.

С колективна награда "Анастасия Тошева" бяха отличени учителите по информатика и информационни технологии в Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) „Ромен Ролан“ Динка Тодорова, Живка Недялкова, Ивелина Глинджурска и Радостина Кръстева за спечелени проекти и участие в национални програми.

С връчвания от три години плакет „Млад учител“ бяха наградени Евгени Черепов, учител по български език и литература в ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Дамян Димитров, учителите по професионална подготовка в Националната гимназия по ветеринарна медицина (НПГВМ) „Иван Павлов“ Дамян Димитров и Асен Анастасов за прилагане на креативни и иновативни методи при преподаването. Наградите на отличените връчи заместник-кметът Иванка Сотирова.

„Всички вие сте с гордо изправени чела, защото за вас професията е призвание. Вие възпитавате и отстоявате духовността на Стара Загора. Нека в днешните сложни времена всеки от вас да съхрани доброто и да го носи в себе си“, пожела тя.

Послание към старозагорските будители отправи и българската писателка Здравка Евтимова, носител на наградата „Христо Г. Данов“ за 2020 г. за цялостен принос в развитието на българската книжовна култура.

„Във нашите лица аз виждам това, за което съм си метала - хора, които знаят, че животът им има стойност. Вие създавате хора, които ще прославят Стара Загора, България и Европа. Будителят е създател на почтеност, на гордост, че си израсъл под българското слънце. Всеки един от вас прави така, че не само на думи, а с делата си създава духовния строй на млада България. Стара Загора може и го е правила“, каза Евтимова.

На церемонията председателят на Съюза на учените в Стара Загора ч обявени и избраните от организацията за „Будител на Стара Загора“. Тази година носители на наградата са проф. Минко Балкански за обучението на млади таланти и 

доц. д-р Ани Златева, преподавател по методика на изобразителното изкуство в Педагогическия факултет и главен секретар на Тракийския университет.

На церемонията присъстваха и ректорът на старозагорското висше училище доц. д-р Добри Ярков, преподаватели от старозагорски училища, учени.

Музикален поздрав към наградените и гостите отправи талантливият млад саксофонист Добромир Добрев, ученик в НУМСИ „Христина Морфова“. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора