Отвара от варен лук прави чудеса при диабет и други заболявания

12563
Отвара от варен лук прави чудеса при диабет и други заболявания
Снимка: Pixabay.com

Рядко сме срещали дом, в който да няма лук. А, вие имате ли? Вероятно. Лукът се използва в почти всяко ястие. Неговите вкусови качества могат да събудят апетита у най-злоядия човек. Освен в кулинарията, лукът е на почит и в народната медицина, която препоръчва различни рецепти с него при болно гърло, температура и т.н. Той е дар от природата, която трябва да приемем с отворени обятия. Уверете си, че имате лук у дома, защото може да ви потрябва и за друго, освен за готвене. Имаме чудесна рецепта за отвара от варен лук, която помага при редица проблеми.

Отварата от варен лук може да пребори високата кръвна захар, съответно помага при диабет. Когато количеството на захарта в кръвта е твърде високо, това е токсин за тялото, който нанася трайни вреди върху кръвоносните съдове, очите, бъбреците, тъканите на сърдечно-съдовата система и нервите. Ето защо е важно да следите нейните показатели и да се стремите да ги държите в ниско ниво.

Трикове за премахване горчивината на лука

Лукът е изключително здравословен продукт, но не всеки харесва специфичния му вкус с подчертана горчивина. Консумацията му е препоръчит...

За да си приготвите отвара от варен лук, ще са ви необходими точно две неща: вряла вода и 3 кг лук.

Разделете количеството лук на десет еднакви купчини. За всяка една ще ви трябват по 250 мл вряща вода. Накълцайте една част на ситно. Сипете в съд с емайлирано покритие и покрийте с вода. Варете на котлона за 8 до 10 мин. Свалете от огъня, оставете настрани, за да изстине и прецедете с цедка. Полученото количество разделете на три еднакви части, всяка от които трябва да изпиете половин час преди хранене. Това се прави общо 10 дни, на колкото и части сте разделили килограмите лук. Когато завършите процеса, си починете няколко месеца, а след това отново повторете това 10-дневно лечение с отвара от лук. За да има ефект, трябва да бъдете последователни и да не пропускате ден от цикъла. Само така отварата ще окаже своето полезно действие върху организма ви.

Ако не сте сигурни дали да си приготвите и да пиете отварата, се консултирайте с лекар, който е информиран за състоянието ви и може да ви даде най-правилен съвет! Едно е сигурно, не трябва да подценяваме народната медицина, защото тя крие сила, която понякога и медикаментите не притежават. Това е така заради природата, която осигурява всички билки и растения, от които обикновено се приготвят различни чайове и отвари за здравословни проблеми при хората. Отварата от варен лук е доказателство за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com