Пенчо Милков: Общината трябва да създаде удобна среда за живот в домовете за възрастни хора*

3135
Пенчо Милков: Общината трябва да създаде удобна среда за живот в домовете за възрастни хора*
Снимка: БСП

Кандидатът за кмет на Русе от Местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков разговаря с възрастните хора от дом "Възраждане". "Русе отдавна не е градът, който беше в миналото и вие най-добре виждате това, защото сте строители на всичко в него". Това заяви на среща с възрастните хора от дом "Възраждане" в Русе кандидатът за кмет от Местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков. "Кметът на Русе трябва да е достатъчно енергична личност, за да изведе града отново на мястото, което му се полага - да бъде северната столица на България".

"Факт е, че хората в страната застаряват драматично. Затова ние като политици и управници трябва да сме наясно с този факт и да имаме специално отношение и грижи към тях", заяви Пенчо Милков. Това, което е направено до момента не е малко, коментира той. И уточни, че като кмет не само ще задържи постигнатото, но ще подсили грижата и ще се стреми да създаде удобна жизнена среда за възрастните хора - поддържане на сградата на дома, на подстъпите към нея, засилено внимание по местата за пресичане в близост, ангажиране с битовите нужди, изграждане на рампи за инвалиди.

Пенчо Милков: Училищата в Русе трябва да преминат на едносменен режим на обучение

"Училищата система на обучение да бъде едносменна, да има пълен контрол относно храните, сградите и дворовете да се охраняват с видеона...

По време на срещата хората споделиха много от проблемите на ежедневието си в дом "Възраждане". Засегнаха въпросите за качеството на храната, която получават, за хигиенните материали, за нуждата от нова линейка и микробус, за липсата на подходящи социални асистенти. Обърнаха внимание на необходимостта от изграждане на малък павилион за пакетирани храни на територията на дома за нуждите на тези от тях, които нямат физическа възможност да пазаруват в града. Поставиха въпроса за бездомните животни, които обикалят в близост и създават неудобство на много от тях.

В качеството си на народен представител Милков отговори на различни въпроси и обсъди с пенсионерите наболели теми: "Бюджетът за здравеопазване е голям, заяви той, само че парите заминават в транснационалните компании и частните болници. Затова ние, в БСП, сме внасяли законопроекти парите от Здравната каса да бъдат само за държавни и общински лечебни заведения. Тогава вече здравните работници в държавните и общинските болници ще получат значителни средства и в рамките на година, две, три ще се снабдят с техника, ще придобият самочувствие. Най-добри специалисти ще дойдат да работят в тези заведения", допълни той.

На въпроса, касаещ създаване на закон за възрастните хора, Милков сподели: "Ние, социалистите, искахме отношението към възрастните хора да е делигирана дейност на държавата и пенсионерските клубове да се финансират. Отделно, към пенсиите да има добавки - по отношение на здравното състояние, по отношение на местоживеенето. Бяхме направили това предложение. Управляващите го отказаха на първо четене." В края на срещата Милков заяви, че като кмет ще спазва принципите на единство и обединение. От своя страна, хората от дом "Възраждане" му пожелаха успех и на добър час.

* Публикацията е по договор за информационно обслужване в рамките на вота за местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Корнелия Нинова: Кандидатът ни за Русе е Пенчо Милков

“Уважаеми журналисти, микрофоните са включени. Тук не е МС, където ви ги изключват. На ваше разположение сме. Питайте всичко, кое...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе