НА ЖИВОВойната в Украйна

Перу и Историята на Майката Земя по VIASAT HISTORY

4452

Този декември известната историчка Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History, за да изследва връзката ни с Майката Земя; използвайки древни доказателства и най-новите технологии на НАСА, Бетани разглежда идеята, че Земята е живо същество. Филмът „Историята на Майката Земя: разкриване на Гея дебютира на 16 декември, петък, от 22:00 часа.

Пет дни по-рано проследете шокиращата история за останките на стотици деца и млади лами, открити по северното крайбрежие на Перу; те изглежда са били принесени в жертва по времето на цивилизацията Чиму (XV век), най-голямата империя в Андите преди пристигането на инките и конкистадорите. „Пери: жертвоприношенията в царството Чиму“ е с премиера по Viasat History на 11 декември, неделя, от 22:00 часа.

Последният месец на годината ще бъде доминиран, обаче, от документалната поредица в 8 части „Световната война 1914 – 1945“, която дебютира на 5 декември, понеделник. Военната тема открива филмът в 2 части „Мусолини: Първият фашист“ – още на 3 декември, събота, от 23:05 часа. 

Перу: жертвоприношенията в царството Чиму

Неделя 11 декември в 22:00 ч.

 

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Документален/ древна история/ археология

Оригинално заглавие: Peru: Sacrifices in the Kingdom of Chimor

Година: 2022

Останките на стотици деца и млади лами са открити по северното крайбрежие на Перу; всички те изглежда са били принесени в жертва през 15-ти век по времето на цивилизацията Чиму, най-голямата империя в региона на Андите преди пристигането на инките и конкистадорите. Това е безпрецедентно откритие - няма научно доказателство за друго масово жертвоприношение от такова естество и в такъв мащаб в която и да е друга цивилизация. Международен и мултидисциплинарен екип от учени е започнал разследване - какви са обстоятелствата, довели до тези жертвоприношения и какви са били причините за тях?

Видео за Перу: жертвоприношенията в церството Чиму по Viasat History

Историята на Майката Земя: разкриване на Гея

Петък 16 декември в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Документален/ древна история/ археология/ научнопопулярен

Оригинално заглавие: The History of Mother Earth: Gaia Uncovered

Година: 2022

На какво може да ни научи схващането на древния свят за планетата - както се разказва например в легендата за могъщата гръцка богиня Гея? Известната историчка Бетани Хюз изследва връзката ни с Майката Земя; използвайки древни доказателства, както и най-новите технологии на НАСА, Бетани разглежда идеята, че Земята е живо същество и как древните цивилизации са се научили преди хиляди години да уважават Земята и нейното продължаващо съществуване.

Мусолини: първият фашист

Премиера в събота 3 декември в 23:05 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Жанр: Документален/ исторически/ военен/ биографичен

Оригинално заглавие: Mussolini: The First Fascist

Година: 2021

 

Той олицетворява съюза между Италия и нацистка Германия, но кой знае истинската история на „Дучето" и - чрез него - на италианския фашизъм? Защо този човек, който дълго време е бил безразличен към расовите въпроси, се превръща в италианското алтер его на фюрера и какво място заема в йерархията на тираните? 100 години след издигането на власт на Мусолини и благодарение на официални архиви и любителски кадри, заедно със свидетелствата на онези, които са живели под режима на Мусолини - бивши поддръжници или жертви - този документален филм изследва механизмите на фашистката власт, култа към насилието и политическите репресии на държавата, които тласкат Италия към катастрофа.

Световната война: 1914 - 1945 г.

Премиера от понеделник 5 декември в 23:00 ч.

 

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Жанр: Документален/ исторически/ военен

Оригинално заглавие: The World War: 1914-1945

Година: 2022

Оригинален и драматичен сериал, в който се разглеждат от нова гледна точка най-ожесточените и значими епизоди в съвременната история - не като две световни войни, а като непрекъснат разказ за грешки, амбиции, революция и смелост. Разглеждайки двете световни войни като един конфликт, ние достигаме до нови прозрения за причините и следствието; разбираме как тези събития тотално са преобразили света и са създали настоящето, от унищожаването на стари империи до изместването на баланса на силите от Европа към Азия и Съединените щати. В този сериал ние обръщаме поглед назад, за да получим представа как светът е въвлечен и останал във война през толкова голяма част от 20-и век.

Видео за „Световната война 1914 – 1945“ по Viasat History  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Семейни забавления - #Вкъщи

Дивата природа на Европа и гиганти...
Viasat History чества век от първата...
Кръв във Виена по Epic Drama – криминални...
Сезон на хищниците и Един риф –...
5 приказни филма с действителни...
Императрица Сиси се завръща по...
Ледени викинги се завръщат по...
Прекрасен свят и ден на маймуните...
10 неща, които може би не знаете...
Няколко добри мъже на малкия екран...
Viasat History представя историята...

Последни новини