Петьо Костадинов: Партия МИР предлага решение на всеки един от проблемите на българите*

3140
Петьо Костадинов: Партия МИР предлага решение на всеки един от проблемите на българите*
Снимка: Партия МИР

Председателят на партия МИР Симеон Славчев и водача на листата нa партията за народни представители в област Велико Търново Петьо Костадинов проведоха среща с граждани във Велико Търново, по време на която обсъдиха проблемите на област Велико Търново и как те могат да бъдат решени.

„Основният проблем на България в момента е демографска криза и за това е необходимо да се предприемат незабавни мерки, за да спре изчезването на българската нация. За да се справим с демографската криза е необходимо българската икономика да стане работеща и ефективна и партия МИР предлага това да стане чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство като основа на българската икономика. Същността на социално-пазарното стопанство е в балансираното действие на двата структуроопределящи принципа – този на свободата и този на справедливостта. То установява справедливост и вдъхновява младите хора, като насърчава предприемаческия дух. Това е пътят изграждане на истинска средна класа, каквато, за съжаление, в момента в България няма, както и към помиряване на българското общество на база общности и ценности“. Това заяви водача на листата на партия МИР в област Велико Търново Петьо Костадинов по време на среща с граждани в старата столица.

Той подчерта, че партия МИР предлага незабавно да се изготви харта на неотменима и приоритетна институционална отговорност по демографския процес с подпис и еднополюсно съгласие на политическите партии и неправителствените, работодателските и браншовите организации.

„Партия МИР предлага 10 конкретни стъпки за излизане от демографската криза, който са направени на база на проведено три годишно изследване на демографските процеси в Република България и изхождайки от отлично мотивираните защити в Конституцията на Република България. На първо място трябва да се създаде Министерство на Семейството, младежта и демографските процеси, в което да има специално перо „Демографски процеси и решения“. На следващо място е необходимо да се направи оперативен входящ експертен анализ за демографската картина към старта на програмата за проследяване и контрол над демографските движения. Изключително важно е да се направи и многопрофилна прогноза за процесите в демографската динамика в следващите 10 години въз основа на входящия експертен анализ, прогнози за икономиката, прогнози за динамиката на социалната среда в Република България. Партия МИР предлага също така да се установят прецизни стимули на раждаемостта в Република България, като например финансов стимул от държавата при закупуване на жилище с банков кредит от младо семейство и покриване на определена стойност от цената на имота при второ, трето или повече деца“, заяви още Петьо Костадинов.

Той подчерта, че в последните месеци българите спорят и се мразят помежду си заради чужди грешки и каузи, а е крайно време българите да се обединят около обща българска кауза и партия МИР предлага това да бъде справянето с демографската криза, която засяга всички сфери на обществено-икономическия живот на България.

„Избрах партия МИР, защото споделям напълно принципите на партията в публичните отношения на Република България. Познавам в детайли процесите в областта на спорта, демографията, младежките дейности и енергетиката и с натрупания от мен управленски, професионален и експертен опит, мога да бъда полезен за решаването на натрупаните в тези сфери проблеми. Партия МИР е единствената партия, която предлага конкретни решения на проблемите на българските граждани. Всички те са част от визията и платформата на партия МИР, в която всеки може да се запознае подробно на сайта на партията: www.mirbg.bg“, заяви пред великотърновци водача на листите на партия МИР във Велико Търново Петьо Костадинов.

Председателят на партия МИР Симеон Славчев подчерта, че в листите на партията за предстоящите на 2-ри октомври предсрочни парламентарни избори са доказани експерти и професионалисти от всички сфери на обществено-икономическия живот на страната, както и че партия МИР налага нов стил и модел на правене на политика в България, в които водещи са морала, инициативността, родолюбието и експертността. Славчев призова великотърновци и всички български граждани да подкрепят на изборите партия МИР с номер 10.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване между ПП "МИР" и "Уебграунд" ЕООД. Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com