НА ЖИВОВойната в Украйна

Пикапът на Tesla събра 1,5 милион поръчки

1203

Tesla Cybertruck е един от най-очакваните модели не само на американската марка, но и изобщо. Затова и интересът към него е огромен, като по последни данни електрическият пикап е събрал рекорден брой предварителни поръчки.

Серийното производство на пикапа в стил „киберпънк“ трябваше да започне в края на 2021 г. След това началото на производството обаче беше отлагана о няколко пъти. Според последните данни, Cybertruck ще бъде качен на поточната линия в средата на 2023 г., но все още това не е напълно сигурно.

За трите години от 23 октомври 2019 г. (на този ден се състоя официалното представяне на Tesla Cybertruck) броят на резервациите за пикапа достигна 1,5 милиона единици. Според ръководителя на компанията Илон Мъск, само през първата седмица след представянето на модела Tesla е събрала повече от 250 000 предварителни поръчки за Cybertruck.

Дори по време на пандемията Covid-19 Tesla получаваше стотици поръчки на седмица, като до края на 2021 г. броят им надхвърли 1 милион. За да завърши резервацията на електромобила, всеки от потенциалните купувачи трябва да направи възвръщаем депозит от $100.

Колко бързо Tesla ще успее да изпълни такъв брой предварителни поръчки остава въпрос, на който все още няма отговор. Във всеки случай реалната скорост на производство няма да повлияе на търсенето. Възможно е Cybertruck да стане по-търсен дори от кросоувъра Model Y, който е най-популярният автомобил на американския производител

Основното условие за успеха на пика обаче ще бъде запазването на характеристиките, декларирани по време на презентацията. Що се отнася до разходите, един пикап ще поскъпне с 10-20% за три години поради инфлацията. Ценовият диапазон на Cybertruck се очаква да бъде по-близо до 50 000-90 000 долара.

Tesla изпреварва Volkswagen дори в Германия

Американския производител Tesla е лидер по продажби на електрически превозни средства в Германия, като изпревари дори най-големия месте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини