НА ЖИВОВойната в Украйна

Пловдивски медици продадоха картините си в помощ на 2-годишно дете

1042

Десет преподаватели, служители и студенти от Медицинския университет-Пловдив продадоха 80 свои картини на благотворителна изложба. Така те събраха 4409 лева за лечението и рехабилитацията на 2-годишния Дани Кацаров, страдащ от тежко заболяване. Момчето е дете на техни колеги от висшето училище. Експозицията беше открита вчера в сградата на университета.

"Скъпи приятели, с огромна благодарност се обръщам към всички, които подкрепиха Дани и Арт Ателие на МУ-Пловдив! Щастливи сме! Окрилени сме! Има надежда, има доброта и съпричастие! Бъдете здрави!", заяви проф. Виктория Сарафян - ръководител на катедра „Медицинска биология“ в университета, цитиран от 24 часа.

Авторите на картините са ги създали за една година под творческото ръководство на художниците: Матей Матеев – живопис, Румен Ненчев – графика, и Милена Китипова – приложни изкуства. Използваните техники са акрил, графика, сух пастел, туш, креда, рисуване с вълна и рисуване върху стъкло.

Изложбата, която ще продължи до 23 декември се провежда под наслов „Нека заедно помогнем на Дани да порасне здрав!“. Всеки, който иска да разгледа експозицията може да направи и дарение за детето.

 

Деца организираха благотворителен базар в помощ на болна жена в Пловдив (СНИМКИ)

Деца с благотворителна инициатива в Пловдив. Възпитаници на ДГ „Боряна“ организираха благотворителен базар, като средствата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Здравното министерство твърди,...
Българин, задържан в РСМ: Полицаите...
Седмична прогноза за времето...
Земеделското министерство започва...
Обилният снеговалеж прекъсна...
Затвориха за движение Троянския...
Задържаните вчера българи са...
Македонският клуб в Благоевград...
Ковачева иска отговорност на...
Кой има имен ден днес, 5 февруари...
Най-важното за деня, 4 февруари...
Прогноза за времето - 5 февруари...

Последни новини