По-добре не дръжте тези растения в дома си, защото могат да бъдат опасни

6570
По-добре не дръжте тези растения в дома си, защото могат да бъдат опасни
Снимка: iStock

Много жени (и не само) обичат цветята и буквално са превърнали домовете и офисите си в оранжерии. Трябва обаче да сте много внимателни какви цветя избирате и какви цветя отглеждате. Някои са опасни за здравето, други предизвикват алергии и обриви, а трети носят лош късмет. По-долу ви разкриваме кои растения не трябва да се отглеждат в дома, защото са опасни за вас и вашето семейство.

Една капка от това в мушкатото и то ще цъфне като лудо

Красула

Известна също като дърво на парите. Може лесно да се отглежда в домашни условия. Поверието гласи, че поглъща лошата енергия и носи просперитет на жилището, в което расте. Някои от тези твърдения са верни, като например, че пречиства въздуха и се използва в медицината.

Има обаче причини, поради които не може да се поставя в дома. Листата му съдържат арсен, който е отрова. Арсенът не се изпарява, така че стоенето в близост до самото растение може да бъде опасно за здравето ви. Семействата с деца или домашни любимци трябва да премахнат това растение от домовете си, независимо колко им харесва.

Дори най-спаружената орхидея ще се върне към живота с този лесен метод

Ако орхидеята ви не е цъфтяла дълго време, листата ѝ са повяхнали и не знаете какво да правите, дайте ѝ още един шанс, като следвате ин...

Зокум

Това е много красиво растение с яркорозови съцветия. То е непретенциозно растение и много хора го отглеждат в домовете си. Сокът обаче е много опасен и може да изгори, особено ако попадне в лигавицата на очите. Освен това, когато цъфти, в стаята се разнася силен аромат, който може да причини сърцебиене, главоболие и задух. Опасен е за страдащите от алергии и астма.

Папрат

Те не са отровни и могат да се отглеждат в жилищата, но не трябва да се поставят в помещения, различни от тези за отдих. Всъщност те имат много негативен ефект върху съня. През деня те поглъщат големи количества кислород, а през нощта отделят въглероден диоксид. Всичко това може да причини главоболие и безсъние. Ако сте алергични, наличието на папрати в дома ви е противопоказно.

Дори най-спаружената орхидея ще се върне към живота с този лесен метод

За всички любители на божурите: Ето как да цъфнат с огромни цветове

Отглеждате ли божури? Ако е така, тази рецепта ще ви помогне. Можете да отглеждате божури с големи цветове. Не са много цветята, които ...

Азалия

Те изглеждат като малки, ярко оцветени храсти. Въпреки че азалиите са наистина очарователни, не забравяйте, че те са отровни.

Ако сокът ѝ попадне върху човешкия организъм, може да причини гадене, повръщане, обща слабост и объркване на сърцето. Азалиите също така излъчват силен аромат, когато цъфтят, което дразни страдащите от алергии.

Коледна звезда

Известна също като "Витлеемската звезда". Предпочитана е заради ярките си цветове и необичайната си форма. За съжаление обаче не е добра идея да я държите в дома си. Цветовете съдържат токсичен латекс. Ако бъде погълнат, той може да изгори хранопровода и е опасен за хора с алергии към латекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Различен вкус ли имат морковите от сорт Rainbow blend

На каква дълбочина се засаждат доматите, за да има богата реколта

6 зеленчука, които можете да засеете и да забравите до есента

Размножаването на лавровишня не е сложно - ето какво да направим!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com