Почина легендарният актьор Ленърд Нимой

31212
Почина легендарният актьор Ленърд Нимой

Легендарният американски актьор Ленърд Нимой е починал по-рано днес на 83-годишна възраст. Информацията потвърди съпругата му Сюзън Бей Нимой. Пред New York Times тя разказа, че мъжът е й починал от белодробна болест - резултат от пушене, което той е спрял преди 30 години.

Звездата от оригиналния сериал Star Trek беше приет в болница по-рано тази седмица. Поредицата става известна със съмнителнис си специални ефекти, което се развива далеч в бъдещето.

Актьорът Мики Руни почина на 93 години

Известният американки актьор Мики Руни почина на 93 години. Руни е страдал от заболяване през последните месеци, съобщават американски...

Името на Нимой нашумя покрай ролята му на господин Спок - полу-човек, полу-същество от планетата Вулкан. За последно той се появи на екран през 2013 г. в ролята си на Спок Прайм във филма "Пропадане в Мрака". В него ролята на Спок се изпълняваше от Закари Куинто.

Първата серия на поредицата, която донесе много слава и на канадския актьор Уилям Шатнър (в ролята на капитан Джеймс. Т. Кърк), беше излъчена на 8 септември 1966 г.

Въпреки че оцеля на екран само 3 години заради слаби рейтинги, сериалът успява да спечели много фенове, както и да вдъхнови поредица от филми и нови прочити на историята години по-късно. 

 

Казваме последно сбогом на актьора Иван Григоров

Роднини, близки, приятели и почитатели ще се простят днес с актьора Иван Григоров, който почина в четвъртък на 69 годишна възраст. ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com