Поискаха оставката на председателя на Общинския съвет в Асеновград

5644
Поискаха оставката на председателя на Общинския съвет в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Общински съветници от Асеновград поискаха оставката на председателя на местния парламент – Драгомир Георгиев. Днес, 26 септември, по време на септемврийската сесия бе внесен първият вот на недоверие, след издигането на новия ръководител, заел мястото на доктор Светозар Шуманов преди около 10 месеца. Оставката на своя ръководител поискаха част от групата на реформаторите в града. В мотивите си тримата съветници посочват продължилата месеци наред невъзможност Драгомир Георгиев да изпълнява точно и коректно ръководните си функции, като по думите на Паскал Терзиев той „трайно и упорито отказва да научи правилника”.

Съветникът от Реформаторския блок продължи изказването си, подчертавайки, че досега не е имало проведено заседание или дори комисия, в които председателят да е спазил стриктно правилата. Терзиев твърди, че на абсолютно всяка сесия Драгомир Георгиев допуска елементарни грешки, а председателят е лицето на Общинския съвет и това, което се случва, води до обезличаване на най-важната институция в местното самоуправление. Във внасянето на вота на недоверие реформаторите получиха подкрепа и от Енко найденов – съветник от коалиция „БСП-АБВ, Екогласност”. Той посочи, че функцията на председателя на Общинския съвет е не само да ръководи, но и да въвежда ред и да внася респект пред колегите си, като изпълнява правилника.

Създадоха първата в България книга за незрящи

Възможност за „Докосване“ до света на незрящите предостави на асеновградчани поетът от Казанлък Красимир Ортакчиев. Пред ас...

"Безспорно са важни качествата на всяка личност. И независимо кой изпълнява конкретната политическа професия, се иска време, за да бъде научена и да се прилага успешно и безгрешно", каза в защита на Драгомир Георгиев съветникът от ПП ГЕРБ Костадин Яков.

Той определи вота на недоверие, като „крайна мярка” и обяви, че не са били проведени предварителни консултации по темата с различните политически групи в Общинския съвет на Асеновград. Това Яков изтъкна, като мотив за отказа на старейшините от ГЕРБ да участват в тайното гласуване, относно искането на оставката на Георгиев, което не успя да свали председателя, заради липса на кворум. Така настоящият председател на Общински съвет-Асеновград остава на ръководния пост. Едва 12 от общо 32-мата, присъстващи в залата съветници упражниха своя вот, което не бе достатъчно, за да бъде отчетен резултат. Вотът на недоверие не бе подкрепен и от групата на ДПС.

Съветниците от партията се мотивираха с факта, че липсва предложение за име на следващ лидер, който да застане на председателското място. В отговор на случващото се, Драгомир Георгиев каза, че усеща заяждане с него, но и призна, че наистина е допускал грешки по време на работата си. Припомняме, че настоящият председател бе избран на извънредно заседание през месец декември 2017 г., когато бе подкрепен от 18 общински съветници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com