Полицай, блъснал шофьор на такси и укривал се 7 години, отива в затвора

914
Полицай, блъснал шофьор на такси и укривал се 7 години, отива в затвора
Снимка: Pixabay

34 годишният полицай, който 7 години се укрива от българското правосъдие в чужбина, ще излежи присъдата си. Решението на Пловдивският апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Никола Ерелийски е осъден на две години затвор и отнемане на шофьорската книжка, за това, че през 2009-та година след употреба на алкохол и с превишена скорост е блъснал таксиметров шофьор, който впоследствие е починал. В деня на обявяване на присъдата Ерелийски е отлетял за Великобритания.

Шофьор на автобус разписва документи, докато кара (ВИДЕО)

Шофьор на автобус по линията Бургас-Плевен отвлича вниманието си с разписване и разлистване на документи, докато шофира. Това показват ...

Апелативните съдии потвърдиха днес определението на Окръжния съд и оставиха без уважение искането на Ерелийски за незабавното му освобождаване. В мотивите си магистратите посочиха, че давността не е изтекла, както твърди защитата, защото след обявяване на присъдата той е бил издирван активно у нас, като има десетки докладни записки за това. Адвокатът на бившия полицай Катина Бончева подчерта, че предстои с клиента ѝ да обсъдят възможността за дело в Европейския съд в Страсбург.

Ерелийски беше задържан във Великобритания след издадена европейска заповед за ареста му на 17-ти август и от 1-ви октомври е в пловдивския затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com