Политиците, които се държат като отходен канал, да напуснат медиите

8406
Политиците, които се държат като отходен канал, да напуснат медиите
Снимка: БГНЕС

Ето така би трябвало да реагира всеки български журналист, когато политик, добрал се до заветния парламент, обижда и гони представители на медиите. Същите тези медии, благодарение на които са популярни така наречените ни политици. Същите тези медии, в които те гостуват, без да ги е гнус. И не само това, ами се и бутат! Колкото може повече да ги показват в ефир! Колкото може повече да облъчват електората!

Тая власт какво ви прави? Акъла ли ви взима?

Положението е триумф на простащината - повече отвсякога. Сега, ако имахме гилдия, всички до един щяхме да наложим целокупно ембарго на "Възраждане". И, ако ползваме изказа на Костадинов, също на целокупните руски отходни канали.

Ето как: Никакви сутрешни и вечерни блокове, никакъв национален ефир, никакво онлайн присъствие извън любителските им изяви в интернет. Само така ще се научат да уважават медиите. А на народа няма много да липсват.

Но, уви, има си медии и медии. Има такива, за които честта е по-горе от хляба. И обратното, има такива, за които сиренцето в капана е и закуска, и обяд, и вечеря - вече три десетилетия. Само дето в този капан се лови и доверчивият български народ. Но това е друга тема.

Горкият български национализъм...

Замислен като имунна система на нацията веднага след Ньойския договор, възкресен в най-новата ни история от светли умове като историка проф. Николай Генчев и писателя Николай Хайтов, днес той дълбае дъното. Да обявиш на пресконференция, че "принципите и честта ни не позволяват да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на американското посолство", е на светлинни години интелектуално разстояние от посочените две имена.

Да изгониш журналисти от публично обявена среща с медии е дълбоко комплексарски спазъм, предвестник на пълно мозъчно затъмнение.

Бедни ми, бедни Костадинов, защо не си остана в Добричкия музей? Там не личеше особен дефицит. Не се и чудехме през кой точно канал може да има обвързаност с мумиите в Кремъл.

Докато днес...

С днешна дата можем да кажем само това, че когато и да слезеш от политическата сцена, вече ще е късно.

Автор: Стефан Стефанов

Actualno.com абсолютно подкрепя колегите от "Дневник", "Капитал", Mediapool и "Клуб Зет" и счита за абсолютно недопустимо който и да е политик, особено народен представител, да се държи по начина, по който го направи Костадин Костадинов на 05.10.22. Костадинов е публична личност, избран за депутат и като такъв част от професионалния му живот е да бъде отразяван от всички медии. Ако човек не желае неудобни въпроси, просто не се занимава с публична дейност като политиката. Ако се чувства оклеветен и обиден от някого, завежда дело - това е правовата държава.

Да обявиш публично откъде идва финансирането ти в България все още не е незаконно! Така всеки може да си прави сметката, когато се информира от дадена медия.

Главен редактор Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com