НА ЖИВОВойната в Украйна

Поляци купиха близо сто декара военни имоти в три области  

5045

Поляци по на 61 и 68 години са собственици на почти сто декара военни имоти. Анджей Голига и Томаш Карчевски купиха голям застроен терен във великотърновското село Пушево. Чрез придобитата им през юли месец фирма „Солар Плант“ ООД те участвали в търг за продажба на имоти, обявен от Министерството на отбраната.

Площта на придобития имот в село Пушево е 15 134 квадратни метра (или 15,134 дка) с осем сгради в него, а фирмата на Анджей Голига и Томаш Карчевски е спечелила търга с оферта за 220 000 лева, става ясно от заповед на служебния военен министър Димитър Стоянов. Това прави цена 14,54 лева на квадрат.

Предметът на дейност на „Солар Плант“ е в сферата на енергийните ресурси и използването на възобновяеми енергийни източници.

В търговищкото село Вардун пък фирмата е купила от военните имот с площ почти 76 декара с пет сгради вътре. Предложената от нея цена е 177 000 лева (или 2,33 лв. на квадрат).

„Солар Плант“ вече е собственик и на имот от над хиляда квадрата с една сграда в него край разградското село Божурово, община Кубрат. Той е спечелен с 10 000 лева.   

Справка в Имотния регистър сочи, че фирмата „Солар Плант“ има имоти и в Ихтиманско.

През май месец тази година тя е придобила имот от 1,790 декара в село Подгорие, прес юли месец в същото село е купила още два имота с обща площ 8,650 декара. През септември се е сдобила с имот от 3114 квадрата в село Бальовци. Продавач при тях обаче не е военното министерство, а физически лица и една фирма.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Прогноза за времето - 30 януари...
Най-важното за деня, 29 януари...
Седмична прогноза за времето...
Нено Димов: В ареста имах изобилие...
Откриха невредим 20-годишния...
Сийка Милева: Употребили алкохол...
НСИ: Близо 800 000 българи са в...
Критики срещу министър Минеков...
Авиоотряд 28: До края на 2023 трябва...
КЗП не е разгледала клаузата,...
Прогноза за времето - 29 януари...
Прогноза за времето - 29 януари...

Последни новини