НА ЖИВОВойната в Украйна

Попеску: Неутралитет на Молдова не означава демилитаризация и изолация

1159

Статутът на неутралност на Молдова не означава демилитаризация и изолация на външната сцена. Това заяви министърът на външните работи и европейската интеграция на Молдова Нику Попеску, цитиран от БГНЕС. Той беше представител на Молдова на срещата в Букурещ на министрите на външните работи на НАТО, съобщи агенция Молдпрес.

Попеску подчерта, че Молдова се обявява за укрепване на демократичната, социалната, икономическата, енергийната, военната и информационната устойчивост и за повишаване на способността за противодействие на новите хибридни предизвикателства, включително тези от информационното пространство.

Попеску представи и настоящите приоритети на Молдова, сред които са решаването на неотложните проблеми в социалния и икономическия сектор, както и осигуряването на стабилност и сигурност на страната.

Той е обсъдил и укрепването на сектора за сигурност и отбрана в съответствие с новите тенденции и изисквания на настоящата среда за сигурност, развитието на капацитета, необходим за справяне с възникващите нови предизвикателства.

Румъния ще продължи да подкрепя Молдова

Румъния ще продължи да подкрепя Република Молдова на няколко нива, включително енергийно, заяви днес румънският премиер Николае Чука сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Мецола: Борбата с рака е битка,...
Захарова се присмя на Макрон заради...
ООН: 40% от смъртните случаи на...
Простреляха руски пропагандист,...
Хакери прекъснаха брифинг на...
Удар срещу предприятие, строило...
Португалия също ще изпрати танкове...
Медведев: В случай на удари на...
И децата с оръжие в ръка: Доктрината...
Разгорещен дебат: да се върне...
Украйна ще инвестира в безпилотни...
Гърция гони бежанците от градовете,...

Последни новини