Порожанов: Румъния се готви да унищожи над 300 000 заразени животни с чума

1201
Порожанов: Румъния се готви да унищожи над 300 000 заразени животни с чума
Снимка: БГНЕС

Към момента над 1000 са случаите на африканска чума по свинете в Румъния и властите ще унищожат над 300 000 заразени животни. Положението е много тежко, надявам се колегите бързо да овладеят ситуацията, коментира за БГНЕС министър Румен Порожанов.

Министърът е провел среща с двама министри в Букурещ през миналата седмица. Властите в северната съседка са уверили Порожанов, че докато не бъде решен проблема, няма да има лов по границата с България, за да не се подплашват прасета към нашата страна.

У нас вече има огнища на африканска чума по свинете в пограничните зони на Румъния

У нас вече има огнища на африканска чума по свинете в пограничните зони на Румъния, съобщи земеделският министър Румен Порожанов. По ...

Румен Порожанов съобщи, че ако не бъде засечен нов случай на африканска чума, груповият лов ще бъде възобновен на 29 септември с изключение на районите около Тутраканци, пристанище Варна, Златни пясъци и Албена, където ще има известни ограничения. Подробности с проекта на заповедта на Министерството на земеделието, храните и горите ще бъде качена днес на сайта на ведомството, заяви министърът.

Припомняме, че африканската чума по свинете в Румъния беше регистрирана в края на август. За да се предотврати навлизането на диви свине, България изгради по границата телена ограда, която да възпира дивите животни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com