Повече мазна риба - по-малко главоболие

1827

Наскоро беше публикувано проучване, в което се посочва, че прилагането на диета с високо съдържание на мазнини от риба и ниско съдържание на растителни такива, би могло да намали честотата и тежестта на мигрената. Мигрената причинява изтощителна болка и намалява качеството на живот. Те са едно от най-честите състояния на хронична болка; страдащите често не могат да работят или да действат нормално, когато изпитват мигренозен пристъп. Пристъпите на мигрена могат да продължат от четири часа до три дни. Лекарствата за мигрена понякога осигуряват ограничено облекчение, заедно с много нежелани реакции.

Разберете кога главоболието е опасно за вашето здраве!

Участниците в проучването увеличили приема на мазна риба и са намалили приема на линолова киселина, са намалили часовете на главоболие на ден с 30% до 40%. Проучването показало, че промените в диетата могат да предложат истинско облекчение на хората, страдащи от мигренозни болки, без недостатъците на често предписваните лекарства за мигрена. Сьомгата, рибата тон и сардините съдържат по-високи нива на този вид мастни киселини. За хората, които не обичат много рибата, експертите препоръчват да добавят малко риба към обичайната си закуска, обяд и вечеря. Ако живеете с мигрена, може да помислите за консумирането на повече мазен тип риба.

Какво представляват мастните киселини?

Мастния вид киселини или оксилипини са градивните елементи или вериги от мазнини в нашите тела. Те са един вид предшественици на естествените сигнали за болка на тялото ви. Осигуряват структура в клетъчните мембрани и енергия. Само в храните има приблизително 20 различни вида мастни киселини.

6 навика, за които не предполагате, че предизвикват главоболие

Мастния вид киселини попадат в четири категории:

Те се групират допълнително в мазнини, които увеличават сърдечносъдовите рискови фактори (трансмазнини и наситени мазнини) и такива със сърдечно-защитни и противовъзпалителни свойства (ненаситени мазнини).

Когато рибите ядат фитопланктон, те синтезират и съхраняват консумираните мастни киселини в тъканите си. Когато ядете риба, вие ядете тези синтезиран вид мастни киселини. Това значи, че количеството омега-3 в рибата във вашата диета зависи от това какво яде рибата. Добрите източници на такъв тип мазнини са мазни риби, като:

Добре е да започнете с ежедневните си ястия и да добавите мазна риба към тях. Ако обикновено закусвате яйца и препечени филийки, добавете сардини към препечените филийки. Салатата на обяд може лесно да се подобри с парче риба на скара или риба тон към върху нея. Ако искате да имате купа паста на вечеря, сложете малко сьомга на скара в пастата. Със сигурност това ще се отрази благотворно върху вашето здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Коренът от джинджифил е подходящ...
Кои плодове са вредни за хората,...
Видите ли това по картофите - не...
Кой е най-добрият алкохол,...
Подходящи храни при високо кръвно...
Защо трябва да ядем мандарини...
Тези храни стават отровни, щом...
Лекар каза колко мед на ден НАИСТИНА...
Таблетка аспирин в пералнята...
Кюфтетата не ви се получават,...
Това е най-добрата напитка за...
Кои са най-отровните комбинации...

Последни новини