НА ЖИВОВойната в Украйна

ПП отговориха на Борисов: Видя се кой остави "Лукойл" години наред да не плаща данъци в България

8235

"Видя се кой остави "Лукойл" години наред да не плаща данъци в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на 2 магазина в мола". Така от „Продължаваме промяната“ коментираха изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че днес в енергийната комисия на парламента се е обособила нова коалиция - "Лукойл". В нея, по думите на бившия премиер, влизат "Продължаваме промяната", БСП, "Възраждане" и "Български възход".

„Първа „Продължаваме промяната“ внесе проект на решение на проблема с високите цени на горивата. Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „Петков“ договори. Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации“, категорични са от „Продължаваме промяната“.

На комисия: Одобриха законопроекта на ДБ за контрол над "Лукойл" при необходимост

Енергийната комисия в парламента одобри на първо четене предложението на "Демократична България" за контрол над "Лукойл" при необходимо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Асен Василев: Ще спретнем още...
Лорер: Побоят в РСМ не е срещу български...
ДСБ: Служебните правителства...
Радев: България осъжда смъртоносното...
Петков в отговор на Борисов за...
Министър Шишков сподели каква...
Румен Петков: 1/3 от купените...
Започва ли голямото обединение...
Борисов: Кирил, Асен и Христо...
Бойко Борисов призова Северна...
Пеканов: ЕК търси начин да предоговори...
Демерджиев - на работно посещение...

Последни новини