НА ЖИВОВойната в Украйна

ПП подават сигнал в ДАНС срещу БАБХ (ВИДЕО)

1455

"Продължаваме промяната" подава сигнал в ДАНС срещу Българската агенция по безопасност на храните(БАБХ), става ясно от видео на Кирил Петков във "Фейсбук".

ОЩЕ: ВАС: "Евролаб" не успя да блокира включването на "Капитан Андреево" към обектите от националната сигурност

"Както знаем златната лаборатория на задкулисието, която години наред прекарваше отровни плодове и зеленчуци в Европейския съюз обжалва своите дела да бъде изкарана от там.  По някаква случайност служител на БАБХ решава, че няма да плати своята такса. По този начин опропастява на втора инстанция това дело", каза Петков. 

По думите му задкулисието има своите пипала навсякъде. "Ние ще стоим и ще осветяваме всеки служител на държавната администрация, който защитава частните интереси на задкулисието, вместо да защитава интересите на гражданите", каза във видеото съпредседателят на "Продължаваме промяната".

От "Продължаваме промяната" смятат, че саботирането на делото за лабораторията на "Капитан Андреево" е една от причините да не сме в Шенген.

Припомняме, че фитосанитарният контрол, който бе под контрола на "Евролаб" цяло десетилетие, доведе до скандала около "Капитан Андреево". Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) си върна контрола и разкри редица злоупотреби на частната компания, стигна се до заплахи и твърдения за подкуп от бившия ръководител проф. Пламен Моллов към доскоршния шеф проф. Христо Даскалов. През юли БАБХ издаде заповед скандалната фирма "Евролаб" да напусне помещенията на ГКПП "Капитан Андреево".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Корнелия Нинова обсъди с клуб...
НДСВ ще прескочи бариерата за...
Иван Шишков: Служебното правителство...
"Положението е 0:0 след дузпи":...
Демерджиев: Поисках Скопие да...
Карадайъ: ДПС сме съпричастни...
Политолог не изключва втори парламентарни...
Румен Христов: Бойко Борисов...
Военният министър се оплака от...
Доц. Александър Христов: Кютекът...
Изпращаме два "Спартана" със...
Симидчиев: 49-то НС ще е копие...

Последни новини