НА ЖИВОВойната в Украйна

Предприятие във Видин разширява производството си и разкрива нови работни места

1954

Със символична първа копка днес бе даден стартът на строителството на нова производствена и складова част на завод „Технически компоненти България“ във Видин. Гости на събитието бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков, главният архитект на Общината Десислава Евгениева, представители на институции и журналисти.

Заводът на „Технически компоненти България“ стартира производство през 2008 г. с едва около 30 служители. Днес то е увеличено десетократно, а във фабриката работят над 200 души. „В края на миналата година започнахме планиране с компанията-майка за разширяване на капацитетите. Няма да крия, че се обсъждаха варианти за локация извън България или на други места в България. Радвам се обаче, че заедно с всички колеги и партньори успяхме да се преборим и доказахме, че Видин е едно перфектно място за инвестиции и правене на бизнес“, сподели пред присъстващите директорът на предприятието Мартин Петров. Той благодари на Община Видин за помощта през месеците на подготовка на документацията и за изключително кратките срокове, в които е получено разрешение за строеж.

Кметът д-р Цветан Ценков от своя страна пожела успех при реализирането на този проект, който е важен за икономическото развитие на нашата община и благодари на Мартин Петров, че е успял да убеди ръководството на компанията-майка да останат тук. Видинският кмет изрази задоволство, че въпреки кризите, предизвикани от световната пандемия и от военните действия в Украйна, интересът на инвеститорите към нашия старопрестолен град остава голям. „Вярвам, че с изграждането на магистралата, с продължаващата битка за строителството на тунел под Петрохан, Видин наистина ще се превърне не само в географския, но и в икономическия център на Балканите“, заяви кметът.

Предстои в следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част с общо 5500 кв. м разгъната застроена площ, като инвестицията възлиза на малко над 14 млн. лв. Производствената част ще е с капацитет 100 служители на смяна или до 400 служители само в новата част, като разчетите са тази бройка да бъде достигната в рамките на 3 години след пускането на обекта в експлоатация.

Мотористи от цялата страна и от чужбина си дадоха среща във Видин

На 5 и 6 август Видин отново беше домакин на традиционния Национален мотосъбор. Той се организира от мотоклуб „Северозападни мото...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Видин

Още една елха краси центъра на...
Закритата лекоатлетическа писта...
Ето кога ще грейне коледната елха...
На Никулден във Видин запалиха...
Кметът на Видин бе гост на тържествата...
Д-р Цветан Ценков: Докато съм...
Нов детски кът радва малчуганите...
Кметът на Видин и екипът му с равносметка...
50-годишен юбилей отбеляза Ансамбъл...
Продължават ученическите игри...
Кметът на Видин и екипът му с равносметка...
Община Видин: Коледната звезда...

Последни новини