НА ЖИВОВойната в Украйна

Предупреждения за тричасов режим на тока във Великобритания

1523

Във Великобритания предупредиха от Националното електрозахранване, че шансовете за недостиг на газ през зимата се увеличават и е възможно на места да бъде въведен режим на тока.

Тричасов режим на тока може да постигне британските домакинства през зимата, ако Владимир Путин прекъсне руските доставки на газ, предупредиха от Националното електрозахранване.

Ако се стигне до тази мярка, потребителите в някои части на страната ще бъдат предупреждавани един ден предварително. Ако се стнигне до спиране на тока, това ще става, когато има най-голямо потребление – рано сурин или по-вероятно във вечерните часове между 16 до 21 часа.

С режима се цели да се намали консумацията на електричество с 5%. Спешният план трябва да бъде одобрен от крал Чарлз III по препоръка на министъра на икономиката.

От компанията обаче уточняват, че сценарят с режима на тока е малко вероятен и до него може да се стигне само при голяма ескалация на енеригйната криза. Британските медии припомниха незабавно, че по време на кампанията за премиер на страната Лиз Тръс обеща, че няма да има режим на тока, съобщава БНР.

Изправена ли е Франция пред режим на тока?

Френските домакинства могат да се сблъскат с режим на тока до 2 часа дневно, ако енергийната криза се задълбочи тази зима. Това се казв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Зимата идва: Който мисли, че Украйна...
Украинците свалиха руски хеликоптер,...
Той вече загуби половината превзето:...
Вулканът Стромболи изригна (ВИДЕО)...
Икономиката на Великобритания...
Буря от критики на изказването...
Светът купува повече оръжие след...
Германия купува 35 изтребителя...
Зеленски: Трябва да направим...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 05.12....
НАСА: Русия е ожънала пшеница...
Турция тества успешно безпилотен...

Последни новини