Преместиха Навални в карцер с ужасяващи условия, след като създаде затворнически профсъюз

4991
Преместиха Навални в карцер с ужасяващи условия, след като създаде затворнически профсъюз
Снимка: FB Алексей Навални

Най-големият критик на Владимир Путин - Алексей Навални, който излежава тежка присъда в руски затвор тип колония, е бил настанен в наказателна килия. Формалната причина е, че основателят на Фонда за борба с корупцията редовно разкопчавал горното копче на затворническата си униформа, докато работи в индустриалната зона.

Самият опозиционер и неговите съмишленици смятат това за отмъщение на властите заради създаването на профсъюз на затворниците, който Навални обяви преди няколко дни. Сега той е настанен в карцер за три дни, но адвокатите му цитираха снощи в профила му в Twitter думите на властите, че килията щяла да се превърне в негово "постоянно местожителство", ако не "преосмисли отношението си".

Русия: Спецоперацията ще приключи на западните граници на Украйна

"Специалната военна операция" ще приключи на западните граници на Украйна. Това заяви сенатор Владимир Джабаров, първи заместник-предсе...

Политикът припомня, че карцерът е най-тежкото наказание в йерархията на законните затвори. „Това е бетонен бункер с размери 2,5 на 3 метра. Много често е непоносимо, защото е студено и влажно. Имам обаче и опция за „плаж“ - много горещо и почти без въздух. Прозорецът е мъничък. Няма никаква вентилация“, пише Навални в Twitter чрез адвокатите, които поддържат акаунта му.

„През нощта лежиш и се чувстваш като риба на сухо. Желязното легло е закрепено за стената. В 5 часа сутринта махат матрака и възглавницата и повдигат леглото. В 9 ч. вечерта то отново се спуска. Желязна маса и пейка, мивка, дупка в пода. На тавана има две камери. Посещенията са забранени, писмата са забранени. Единственото място в затвора, където дори пушенето е забранено. Хартия и химикалка се дават за 1 час и 15 минути на ден. Разходка - един час в същото помещение, но с „парче“ от небето. През цялото време има претърсвания и ръцете ми са зад гърба“, продължава описанието на карцера.

На 11 август Навални обяви създаването на профсъюз "Промзона" за затворници и служители в колониите, чиято цел е да следи за спазването на техните права. Самият опозиционер работи като шивач в наказателния лагер.

Преди дни той публикува видео в YouTube, в което разказа за мисията си. Благодарение на профсъюза успял да осигури на шивачите столове с облегалки, а не неудобни табуретки, на които работели преди това. Постави си за цел табуретките да бъдат заменени във всички затворнически лагери в Русия. Това очевидно е разгневило властите.

Каспаров посочи как Украйна ще победи, видя два пътя за Русия: или демокрация, или сателит на Китай

Войната се подготвяше много години наред, тя започна преди 8 години. 24 часа на ден руската пропаганда тръбеше, че Украйна не е (незави...

ОЩЕ: Навални създава Международна антикорупционна фондация под надслов „Заедно срещу Путин“

Най-големият критик на Путин излежава присъда от 11,5 г., след като в Русия го обвиниха за нарушаване на стара условна присъда, измама с дарения за Фонда за борба с корупцията и обида към съда. Според него това е просто повод за прекършване на политическите му амбиции.

Първо той получи присъда от 2,5 г. заради старото дело „Ив Роше“, а после още 9 г. по другите обвинения. Опозиционерът излежаваше първата в ИК-2 във Владимирска област, но после беше преместен в затвора със строг режим ИК-6 в село Мелехово – пак в същата област, на около 250 км източно от Москва.

ОЩЕ: Може ли Путин да заплаши САЩ с ядрено цунами от свръхсекретния "Посейдон"?

ОЩЕ: Украйна се готви за руска атака от Беларус в Деня на независимостта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа