НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Премиерът: Областният управител на Хасково е подал оставка

1607

Областният управител на Хасково подаде заявление за освобождаване от длъжност. Така служебният премиер Гълъб Донев отговори на Смиляна Нитова от БСП по повод медийна информация за контрабанден внос от Турция, с който се свързва името на областния управител на Хасково. 

От думите на министър-председателя стана ясно, че сигналът е постъпил при президента на Република България. "Уведомени са прокуратурата, МВР, ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. По сигнала е инициирана проверка и от страна на МВР като първоначални резултати се очакват от няколко дни", каза Донев и уточни, че решението дали да бъде приета тази оставка ще бъде взето незабавно след първоначалната информация от проверката. "При наличие на най-малко съмнение по отношение на действията на областния управител, той ще бъде освободен", увери Гълъб Донев. Стана ясно, че областният управител се намира в отпуск. 

От своя страна Смиляна Нитова попита дали служебното правителство ще покровителства корупцията. Според нея областният управител на Хасково е отстранен временно. 

Служебният министър-председател уточни, че кабинетът няма вина за създалата се ситуация. "Предприели сме съответните действия. Уведомени са абсолютно всички компетентни органи в държавата", каза още Донев. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Слави Трифонов: Един ден съм “лош”...
Мнение: Предизборната кампания...
ПП определи обвинението срещу...
Спиране на войната и връщане към...
Слави Трифонов: Като министър...
Пеканов призна: България не може...
ЦИК: Няма да има видеонаблюдение...
Радев заминава за Европейския...
Костадинов даде отговор на журналистическо...
БСП сигнализира Европа за Зарков...
Петър Витанов очаква лидерския...
На молитвената закуска в САЩ Иван...

Последни новини