Преодоляване на тревожността чрез медитативни упражнения

4637
Преодоляване на тревожността чрез медитативни упражнения
Снимка: iStock/Guliver

Тревожността може да бъде инвалидизиращо състояние, с което не намирате начин да се справите. Тя кара прости ежедневни задачи да изглеждат невъзможни. Това може да доведе до влошени отношения с хората около вас и проблеми в работата. Безпокойството не е нещо от което да се срамуваме и не се притеснявайте! Има много начини да предприемете стъпки, за да сведете до минимум неговото влияние над вас.

Тази статия е свързана с прилагането на медитативност, или състоянието на съзнателно движение, за борба с безпокойството. Повечето хора знаят, че физическите упражнения често водят до подобряване на настроението и отношението ви към живота. И вероятно също сте чували за медитацията като начин за намаляване на тревожността. Така че защо да не комбинирате двете?

Защо е добре да бъдете съзнателни при изпълнение на упражнения?

Вероятно си мислите, че медитативно движение означава йога. Докато йогата е един вариант за изолиране на мислите и навлизане в настоящето, то е възможно постигането на състояние на „медитация“ във всяко едно упражнение, което изпълняваме.

Използвайки вниманието докато спортувате, ще научите тялото и ума да работят заедно и да се свързват. Тази връзка с практиката ще продължи през целия ви ден. Всеки един ход, който правите физически, ще има цел и намерение зад него.

Намирането на връзка ум-тяло в ежедневието ви, ще доведе до намаляване на симптомите на безпокойство и дори изчезването им напълно.

Как да използвате съзнанието си докато спортувате?

Започнете, като опитате някоя от многото медитации онлайн. Повечето от тези ръководени медитации ще ви покажат как да сканирате тялото си или да поставите фокуса си върху определени области на тялото. След това въведете тези понятия и практики във вашата фитнес тренировка.

Например, ако бягате, насочете вниманието си към краката и контакта им със земята, дишането, как дробовете ви се пълнят и освобождават от въздуха.

Или, ако предпочитате да тренирате с тежести във фитнеса, поставете фокуса си върху стъпалата си на пода, мускулите в краката променят формата си и потта капе надолу по челото ви.

Превръщайки вашата фитнес тренировка в медитация, ще постигнете спокойствие в целия си ден, ще се чувствате освежени и центрирани. С течение на времето тревожността ви трябва да стане по-управляема.

Медитацията ви помага да контролирате ума си. Ще почувствате, че имате повече контрол.

Заключителни думи

Включването на вниманието във вашата фитнес тренировка ще има забележителни ефекти върху вашата тревожност, но също така ще подобри връзката ви с упражненията като цяло. За много хора упражненията се чувстват като скучна рутина - нещо, което трябва да се направи за цялостното здраве.

Чрез коригиране на начина, по който подхождате към упражненията и добавяне на съзнание, упражнението ще се превърне в почивка от ежедневното мислене. Фитнесът ще се превърне в място за релаксираща психическа работа, докато работите физически.

За повече идеи относно естествените начини за борба с безпокойството, опитайте този невероятен блог: Nature Tricks Online. Тук ще намерите много невероятни публикации за фитнес, здраве и красота.

Успех с медитацията в движение и пътуването ви към живот без тревожност!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com